banner564

Uyanalım

Ercan-İstanbul uçuşu en ucuz 418 TL, Larnaka-Atina 292 TL

Uyanalım
banner598
Pelin YÜKSELAY
   Kıbrıs adasının güneyi de, kuzeyi de ekonomik açıdan umudunu büyük ölçüde turizme bağlamış durumda. Güney Kıbrıs; Baf Havaalanı’nın vergilerini indirmek suretiyle düşük maliyetli uçak şirketleri için cazibe merkezi oldu.
   Kuzey Kıbrıs ise bir yandan havaalanı vergilerinin yüksekliği, diğer yandan uçak şirketlerinin sefer sayısını kısıtlı tutması nedeniyle yüksek bilet fiyatlarından kurtulamıyor. Ve bu şekilde hem turizmde arzu edilen başarıyı yakalayamıyor, hem de vatandaşlar kabul edilemez fiyatlarla uçuyor.
   Diyalog muhabirinin yapmış olduğu bir araştırmaya göre, dün Ercan ile İstanbul arasında bir saat 20 dakikalık uçuş için en düşük fiyatın 418 TL iken, uçuş süresi bir saat 50 dakika olan Larnaka-Atina bilet fiyatı ise 292 liraydı.


Avrupa uçuşları ateş pahası
Kuzey Kıbrıs’tan Avrupa ülkelerine seyahat etmek ise bilet fiyatları açısından neredeyse imkânsız...
Türk Hava Yolları ile Ercan’dan Atina’ya gitmek için 888 TL ödemek zorundasınız. Bu fiyat aynı güzergah için Pegasus Hava Yolları’nda 700 TL. 
   Türk Hava Yolları’nın Ercan-Viyana bilet fiyatı 676 TL. Pegasus’un fiyatı ise 841 TL.
Berlin’e gitmek isterseniz de bin kusur TL’yi cebinizden çıkartmak zorundasınız. Buna göre Türk Hava Yolları ile Ercan-Berlin 1691 TL, Pegasus Hava Yolları ile Ercan-Berlin 1251 TL. 
Türk Hava Yolları ile Roma’ya seyahat etmenin ceremesi ise 743 TL. Pegasus Havayolları ile bu rakam 1316 TL’ye çıkıyor. 

Londra uçuşlarında büyük uçurum!
   Kıbrıslı Türklerin uğrak ülkelerinden biri olan İngiltere’ye gitmek için en az 435 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Pegasus Hava Yolları ile Ercan-Londra Stansed uçuşu 435 TL. Türk Hava Yolları ile Ercan-Londra Gatwick seferi ise 995 TL. 

4 Saatlik uçuş aktarma ile 13 saat!
   Ülkemize uygulanan ambargolar yüzünden Avrupa’ya gitmeniz için Türkiye’den aktarma yapmanız şart! Ülkemizden Londra’ya sadece 4 saat 5 dakika da gerçekleştireceğiniz uçuş bu durumda, 13 saat 10 dakikanıza mal olabiliyor.

Larnaka’dan seferler çok daha ucuz...
   Şimdi ise aynı seferlerin fiyatlarının Larnaka üzerinden gerçekleştiği zaman nasıl olduğuna bakalım. Larnaka’dan Atina’ya gitmek isterseniz, Aegean Airlanes’e 292 TL ödemeniz yeterli. Larnaka-Viyana seferi ise Niki Air’le 537 TL. “Ben Larnaka üzerinden Berlin’e gitmek istiyorum’ derseniz de Aegean Airlanes’e 423 TL ödemeniz yeterli. Larnaka- Roma Air Tarom’la 587 TL. Larnaka Londra seferleri ise 345 TL’den başlıyor...

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473