banner564

Nasihat aldı

Kasulidis, Türkiye’nin olası askeri müdahalesine karşı Lavrov’dan destek istedi

Nasihat aldı
banner598
Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulidis’in, Güney Kıbrıs’ta bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin doğal gaz sondajları nedeniyle olası askeri müdahalesini gündeme getirdiği ve yardım istediği bildirildi.
   Rum kaynaklarına gör; Lavrov he iki tarafa da itidal çağrısı yaptı.
   Kasulidis’le görüşmesinden Rum Haber Ajansı’nın, Türkiye’nin uyarılarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Sergey Lavrov, “Tüm bu konular ve tartışılabilir görüşlerin yasal çerçeveden tüm tarafların mutabakatıyla görüşülmesi gerekmektedir” dedi.
    “Bu durumda, diğer durumlarda olduğu gibi, güç kullanma ve gücün kendisini kullanma tehdidinin dizginlenmesi, tüm tarafların bu yolu seçmeleri, gerekmektedir” şeklinde konuşan Lavrov, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamalarda, Moskova’nın, BM Güvenlik Konseyi kararları ve iki toplum arasında varılan anlaşmalar esasında Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve uygulanabilir bir çözümü desteklediğini tekrarladı.
    Dışişleri Bakanı Kasulides de görüşmelerinde Lavrov’a, müzakerelerin şimdiki durumundan söz etti ve Rusya Federasyonu’nun Kıbrıs’la ilgili ilkeli duruşundan duyulan memnuniyeti dile getirdi.
   Kasulides şöyle dedi:
    “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sadece olası bir çözümü onaylamada değil bunun kapsamlı şekilde uygulanması için gerekli kararları almada da önemli rolü olduğunu özellikle vurguladık.Kendisine Kıbrıs’ın hidrokarbon araştırması ve sondaj programıyla ilgili bilgi de verdim. Türkiye’nin, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması çabalarını daha da karmaşık hale getiren Doğu Akdeniz’deki saldırgan politikalarından söz ettim.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474