banner564

Yeterli kanıt bulunamadı

Polisin fuhuş yapmak ve yaptırmak gerekçesiyle tutukladığı 3 sanık, aleyhlerine getirilen tüm suçlamalardan beraat etti

Yeterli kanıt bulunamadı
banner598

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ahmet Hale Raşit huzurunda görüşülen davada, İmparator Gece Kulübü Müdürü Mümin Ali, konsomatris Moldovya uyruklu Juliana Ghimb ve Halil Balcızade, aleyhlerine getirilen tüm suçlamalardan beraat etti. Lefkoşa’da gece kulüplerinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda fuhuş yapmak ve yaptırmak suçlamasıyla tutuklanan üç sanık hakkındaki kararda KKTC’de fuhuşun değil, fahişeliğin suç olduğu, daimi olarak vücudunu para kazanmak için sunan ve bunu meslek haline getirenlere fahişe denildiğini ancak kulüpte konsotmatris olarak çalışan Juliana Ghimb’in fahişe olduğuna dair yeterli bir kanıt olmadığı vurgulandı.

 

Albüm fuhuş kanıtı olarak sunulmuştu

Gece kulüplerinde yapılan kontrollerde 16 Şubat 2013 tarihinde gözaltına alınan sanıklar Ali, Ghimb ve Balcızade hakkında fuhuş yolu ile kazanç sağlama ve fuhuşa teşvik suçlarından dava getirilmişti. İddia makamı, sanıklardan Balcızade’nin yakalandığı gece polise verdiği ifadeyi ve konsomatris kızların çıplak fotoğraflarının bulunduğu albümü emare olarak mahkemeye sunmuştu. İddia makamı Balcızade’nin  Juliana Ghimb’i daha önce tanımadığına, cinsel ilişkiye girebilmek için sanık Ali’ye 130 TL ödediğine ve daha sonra Juliana Ghimb ile odaya çıktıklarına dair ifadesinin suçu kanıtlamaya yeterli olduğunu vurgulamıştı. Ayrıca mahkemeye sunulan fotoğraf albümü de fuhuş kanıtı olarak gösterilmişti.

 

KKTC’de cinsel ilişkiye girmek suç değil...

Kaza mahkemesinde görüşülen dava dün karara bağlandı. Sanıklar hakkındaki kararını veren Yargıç Ahmet Raşit, öncelikle “fahişelik” kavramını irdeledi. Raşit, fahişeliğin bir kadının sürekli olarak vücudunu kullanması ve kullandırması ve kadının vücudunu para karşılığı sunması olarak değerlendirdi. Raşit, karar verirken sanık Juliana Ghimb’in fahişe olup olmadığına dair kanıt yeterliliğinin olması gerektiğini söyledi. KKTC’de fahişeliğin suç olduğunu ancak para karşılığında olsa dahi cinsel ilişkiye girmenin suç olmadığına vurgu yapan Raşit, mahkemeye sunulan tüm kanıtları ve olguları incelediğini, sanık Juliana Ghimb’ın fahişe olduğuna dair kanıt olmadığını ifade etti. Sanık Juliana Ghimb’ın aleyhine getirilen davalardan beraat ettiğini vurgulayan Raşit, ortada suç olmadığı için sanıklar Mümin Ali ile Halil Balcızade’nin de beraat ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 03:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473