banner564

Yetişen alıyor

TÜK’ün sattığı ucuz patatese akın eden vatandaşlardan bazıları amacına ulaşırken, bazıları da eli boş döndü

Yetişen alıyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Türkiye’den ithal ettiği patatesleri ucuza satan Toprak Ürünleri Kurumu’nun  (TÜK)  Lefkoşa’daki Şubesi dün yine insan akınına uğradı. TÜK tarafından satışı yapılan sofralık patates kısa sürede tükendi. Kilosu 3,80 liradan satılan patatese akın eden vatandaşlar kurum ambarlarını boşalttı. 
Sabah başlayan satışlar öğle saatlerinde patatesin bitmesi ile bir süreliğine sona erdi.
Öğleden sonra ikinci partinin gelmesi ile satışlar yeniden başlarken,  TÜK’ün Lefkoşa Şubesi’nde dün 26 bin 600 TL tutarında 7 ton patates satıldığı öğrenildi. 
Patateslere olan yoğun ilgiden dolayı ambarlar kısa sürede boşalırken, bazı vatandaşlar ise eli boş döndü.
Satışlardan faydalanamayan vatandaşlar, Diyalog’a konuştu. Vatandaşlar, “Tıpkı eski yıllarda olduğu gibi bir ürün için kapılarda kuyruklar oluşturuyoruz. Bizi bu hale getirenler utansın” dedi.

Ne dediler…

Cengiz Topel Esendağlı:
Toprak ürünlerinden patates almak için ilk kez geliyorum ve elim boş dönüyorum. Toprak ürünlerinde patates bulamadık diye mecburen dışarıdan patates alacağız ve pahalı olarak alıp tüketeceğiz. Daha sonra yine gelip almayı deneyeceğiz. Kısmetimizde varsa alacağız. Dışarıda 13 liradan patates satılınca insanlar da ithal patatese yöneldi. Herkes torba ile patates alıyor. 

Tahir Beydola:
Patates almak için Kanlıköy’den geldim ancak maalesef bulamadım. Anlayamadığım bir şey var; vatandaşa güzel bir imkân sağlıyorsun ,’patates satışı devam edecek’ diyorsun, köylerden insanlar çıkıp geliyor ve patates bulamıyor. Eğer elinde yoksa halka böyle bir açıklama yapma ambarlarını doldur ve öyle bir açıklama yap. Ülkemizde üretilen ve bizim en çok ürettiğimiz bir ürün olan patates bizi ne hallere düşürdü. Bugün patates bulamadık ve tekrar gelip şansımızı deneyeceğiz.

Ayhan Kayar:
Patates almaya geldik ve maalesef bulamayıp elimiz boş geri dönüyoruz. Böyle giderse patates yemeyeceğiz. Herhalde üç ay daha yemezsek bir şey olmaz. Biz yemezsek ellerinde kalır ve zarar ederler. Bu memlekette patatesin olmadığına inanmıyorum. Bugün geldik bulamadık tekrardan gelip şansımızı deneyeceğiz bulursak alacağız bulamazsak da tüketmeyeceğiz. 

Tahir Gazi:
Patates almaya geldik ancak bulamadık. Yemesek olur mu? Olacak artık çünkü yerli patates bizleri mahvetti. Geldik bulamadık tekrardan gelip şansımızı bir deneyeceğiz. Kısmette varsa bir dahaki gelişimize buluruz ve alırız. Bizleri böyle eski yıllara götürüp bir ürün için kuyruklarda bekleten bizleri bu hallere getirenler utansın. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473