banner564

Kaçanlar kurtuldu

Uyuşturucu operasyonunda yakalanan dört kişiden biri olan sanık Denis Vensan Sabit’e 3 yıl hapislik verildi

Kaçanlar kurtuldu
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yakalan sanık Denis Vensan Sabit dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 3 yıl hapse mahkûm edildi. Kararda, sanığın ülkeye 160 adet hap getirilmesini sağlaması, satışını yapıp kazanç elde etmesi ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildi. Sanık ile aynı operasyonda yakalanan suç ortakları Elchin Nazarov, Müslüm Toprak ve Mehmet Emin Özhan ise tutuksuz yargılanmak üzere teminat ile serbest bırakılmalarının ardından yasa dışı yollardan ülkeden kaçmaları nedeni ile yargılanamadı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in sanık aleyhine oybirliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Hüdaverdi açıkladı. Kararda sanığın işlemiş olduğu suçun ciddiyetine değinen Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, uyuşturucu suçlarının küçük olan toplumumuzda ciddi yaralar açtığını ve toplumda huzuru bozduğunu söyledi. Kıdemli Yargıç, sanığın suç işlemek için Müslüm Toprak ve Mehmet Emin Özhan ile anlaşarak ülkeye 160 adet hap getirmesini sağladığını ve bunları Elchin Nazarov’a vererek satışını yapıp kazanç elde etmesini aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. 
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığı 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını söyledi.

Davanın geçmişi
Lefkoşa’da 20 Mart 2017 tarihinde Haspolat’ta Elçhin Nazarov'un evinde yapılan aramada, 13 adet uyuşturucu hap bulunmuş, Nazarov'un ifade verip, hapları Denis Vensan Sabit'ten aldığını itiraf etmesi üzerine sanık Sabit’te tutuklanmıştı. Sabit ise hapları Müslüm Toprak ile Mehmet Emin Özhan'dan 160 adet olarak aldığını itiraf etmişti.
Tutuklanan Müslüm Toprak ile Mehmet Emin Özhan ise ifadelerinde hapları Deniz Vensan Sabit'in istemiyle, Türkiye'den getirttiklerini söylemişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474