banner564

Yolu kestiler!

Parasını Türkiye ödediği halde 5 kilometrelik yolun 7 yılda yapılamamasını protesto eden Alsancak ve Lapta sakinleri eylem yaptı

Yolu kestiler!
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Alsancak ve Laptalılar’dan oluşan Kuzey Batıyı Kalkındırma Hareketi, parası Türkiye tarafından garanti edilen 5 kilometrelik yolun 7 yıldan beri çift şerit yapılamamasını protesto amacıyla eylem yaptı.
   Hareketin öncülüğünü yapan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, vatandaşlarla birlikte dün yolu bir süreliğine trafiğe kapadı. 
   "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" sloganıyla gerçekleştirilen eyleme çok sayıda bölge sakini katıldı. Saat 16.00’da yol kapatılarak başlayan eylem Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ve Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’un konuşmalarıyla son buldu. 
   Diyalog’a konuşan vatandaşlar “5 dakikalık yolu 45 dakikada gidebiliyoruz” diyerek, yaşanan bu duruma isyan etti ve hükümetin bir an önce adım atmasını istedi.

“Bu halkın sesini artık duyun”
Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ konuşmasında bölge halkının 7 yıldan beri büyük bir sıkıntı yaşadığını ifade etti. Sadece yol için değil bölge için de Alsancak belediyesi ile omuz omuza olacaklarını söyleyen Aktuğ, önceliğin yolun yapılması olduğunu ifade etti. 
Ekim ayı başında bu yolun kapatılacağı duyurusunun yapıldığını belirten Aktuğ, daha önce Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’in söz konusu yolun yapımı ile ilgili mücadele verdiğini ancak bir önceki yönetimden destek alamadığını kaydetti.
    “7 yıldır 5 kilometrelik bir yolun yapılmamasına dünya kahkaha ile güler” diyen Aktuğ, merkezi hükümete çağrı yaparak çalışmaların başlatılıp, sonuçlandırılmasını istedi. 
   İlgili Bakanlığa, Başbakan’a ve Başbakan Yardımcısına da çağrıda bulunan Aktuğ, “bölge halkı artık birlik olmuştur. Bu halkın sesini duyun” dedi. 
   Yol konusunda çok erken bir zamanda çözülmemesi halinde eylemlerin artarak devam edeceğini ifade eden Aktuğ, bu kez Alsancak ile sınırlı kalmayıp Girne veya Lefkoşa’ya taşınacağını vurguladı. 

“Eski Bakan Bizimle Oynadı”
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise yaptığı konuşmada 2011 yılından bu yana bölgede trafik ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Yol sorununun Kıbrıs sorununa döndüğünü ifade eden Ataser, “Kıbrıs sorunu çözülürse bu yol sorunu da çözülür raddesine geldi” dedi. Konunun çok basit bir konu olduğunu dile getiren Ataser, “ne yazık ki siyasetçilerimiz ve Bakanlarımız güzel çalışmamaktan, personel ve müdürlerini güzel çalıştıramamaktan dolayı bu sorunu yaşıyoruz. Ben burada suçu bakanlığa ve Hükümette buluyorum” şeklinde konuştu. 
2017 yılında bu yol ile Belediye olarak bire bir ilgilenmeye başladıklarını kaydeden Ataser, “Sağ olsun Eski Bakan Kemal Dürüst bizimle oynadı. Ama bu halk da onunla oynadı” dedi. Yeni Bakan ile de temaslarda bulunarak sıkıntıların ne olduğunu aktardıklarını ifade eden Ataser, “biz beldemizde yaşayan insanların düzgün bir şekilde yaşaması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Ne dediler??? Ne dediler???

Eyleme katılan vatandaşlar da yaşanan sıkıntıları Diyalog Gazetesi’ne aktardı: 

Naz Arman
“Eşimi iş çıkışı almak için Karaoğlanoğlu’na gidiyorum ancak geri eve dönemiyoruz. Saat 16.00 sonrasında trafik burada kilitleniyor. Sabahları da aynı sorun Alsancak’tan Girne’ye giderken yaşıyoruz. Birçok kez şikâyetlerde bulunduk ancak henüz bir çözüm üretilemedi. Burada çift şerit yol projesi vardı ancak bir türlü hayat bulmadı. Bugün bu eylem sonrasında umuyorum ki sesimizi artık duyarlar”

Onur İşitmez
“Özellikle sabahları çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Trafik çok kötü bir şekil alıyor sabah işe giderken akşam ise işten dönerken çok zorluklar yaşıyoruz. Burası bir turizm bölgesidir ve böylesi manzaralar ülkeye yakışmayan görüntülerdir. Sabah saat 08.00 da iş başı yapmamız gerekirken yaşanan trafik nedeni ile işlerimize geç kalıyoruz. Buraya acilen bir çözüm üretilmesini istiyoruz”

Aziz Arslantürk
“Ben Lapta’da oturuyorum. Bu yolla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sabah ve akşamüzeri çok ciddi bir trafik sıkışması yaşanıyor. Bu soruna çözüm üretilmesi gerekiyor. Eğer buraya bir çözüm üretemeyeceklerse de hükümetin istifa etmesi gerekiyor. Biz burada çift şerit yol yapılmasını ve trafiğin rahatlatılmasını istiyoruz”

Selda Durusular (Lapta Sakarya Mahallesi Muhtarı)
“Artık bu yol bizim için işkence oldu. Hastalarımız oluyor ve 5 dakikada gittiğimiz Girne’ye artık 40-45 dakikada gider olduk. Burada her iki belediye Başkanları tarafından da mücadele ediliyor. Halk da bu mücadeleye destek veriyor. En arken zamanda yetkililerin bir çözüm bulmasını temenni ederiz”

Nazan Karacalı
“Burada sabah akşam çile çekerek gidip geliyoruz. Sabah 7 de yollara çıkıyoruz. Akşam 6 da işten çıkıyoruz ve eve gidene kadar saat 7 oluyor. Burası tam bir işkence halini almıştır. Buraya biran önce bir çözüm üretilmesini istiyorum”

Fatma Canbolat
“İşe gidip gelirken bu yolu kullanıyoruz ve bu artık bir işkenceye dönüştü. Bu yola bir çözüm üretilmesini istiyoruz. Çocuklar okula bizler de işlerimize geç kalıyoruz. İnsanlarda artık sabır ve tahammül kalmadı. İnsanoğluna yapılacak en büyük eziyet budur. Bu işkenceye çözüm üretilmesi için buradayız. Bu yolu çift şerit yapmak çok mu zordur. 5 Dakikalık yolu 45 dakikada gitmek istemiyoruz” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474