banner564

Bu yıl 59’uncusu düzenlenen Üzüm Festivali 10 Ağustos’a kadar renkli görüntülere ev sahipliği yapacak

Mehmetçik şenlendi

Bu yıl 59’uncusu düzenlenen Üzüm Festivali 10 Ağustos’a kadar renkli görüntülere ev sahipliği yapacak
banner598

Mehmetçik’te bu yıl 59’uncusu düzenlenen Üzüm Festivali önceki gün başladı.
Festival çerçevesinde bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali’ne katılan ekiplerin sahnede yerlerini almasının ardından törende saygı duruşunda bulunuldu, ardından da İstiklal Marşı okundu.
Festivalde Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları topluluğu ardından da Bulgaristan, Romanya, Mısır, Meksika ve Türkiye’den konuk ekiplerin dans gösterisi yer aldı.
Festival kapsamında çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alacak.
Festival, 10 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.
Festivalin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar birer konuşma yaptı.
Tatar ise konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının kültür ve gelenekleriyle hem ülkeye hem de Dünyaya gereken mesajı verdiğini kaydederek “varız var olacağız ve kültürümüzü geliştireceğiz bu fevkalade önemlidir” dedi.

Akıncı: Kültür ve sanat engel tanımaz
Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı’yla birlikte katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, festivalde yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek festivalin düzenlenmesine emek verenlere teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Mehmetçik Üzüm Festivali’nin 59’uncu yılına ulaştığını ve bunun büyük bir başarı olduğunu kaydetti.
Politik koşullar nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ın siyaseten tanınmamış olabileceğini fakat Kıbrıslı Türklerin kültür ve sanatının engelleri aştığını ifade eden Akıncı, “Kıbrıs Türk halkının kültür ve sanatını tanımamazlık edemezler” diye konuştu. 
Akıncı, siyaseten karşılaşılan zorlukların aşılabileceği en önemli alanların kültür-sanat etkinlikleriyle bilim ve teknoloji olduğunu dile getirerek bu alanların sınır tanımadığına dikkat çekti.

“Karpaz’a destek olmalıyız”
Karpaz bölgesinde yaşanan ve son günlerde eylemlere neden olan sıkıntılarına da değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hepimiz, Karpaz’da yaşayan insanlarımızın daha güzel ve iyiye gitmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Sağlık eğitim ve altyapı gibi sorunlara eğilmeliyiz. Bu, hepimizin görevidir ancak bu sıkıntıları aşarken dikkat edilmesi gereken hususlar da vardır…” diye konuştu. 
Belediyelerde yapılması gündemde olan reformlardan da konuşmasında bahseden Cumhurbaşkanı Akıncı, belediyelerin daha iyi hizmet verebilmesi için reforma ihtiyaç duyulduğunu, yerel yönetimlerin yetkilerinin ve gelirlerinin artırılması gerektiğini belirtti. 

İpek: Desteğimiz sürecek
Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek de KKTC’deki festivalleri desteklemeye devam edeceklerini ifade ederek, ülkede düzenlenen festivallerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Sarıçizmeli: Ülke tanıtımına katkı…
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de 4 Eylül 1960 yılında Galatya Panayırı olarak başlayan Mehmetçik Üzüm festivalinin her yıl kesintisiz olarak gerçekleştirildiğini anımsattı.
Söz konusu festivalin, kültür ve sanata yaptığı katkının yanı sıra Üzüm ve üzüm ürünlerinin ön plana çıkarılması açısından da önemli olduğunu kaydeden Sarıçizmeli, festivalin ayrıca turizm ve ülkenin tanıtımına da yardımcı olduğunu anlattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473