banner564

UBP’de heyecan dorukta

Ombudsman Emine Dizdarlı’ya da Cumhurbaşkanlığı için adaylık teklifi yapıldığı bildirildi

UBP’de heyecan dorukta
banner598

Çiğdem AYDIN
   KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı Nisan 2019’a 8 aylık bir süre olmasına karşın, özellikle iktidardaki Ulusal Birlik Partisi’nde heyecanın yükseldiği bildirildi.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Gazimağusa milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Dışişleri eski bakanlarından Tahsin Ertuğruloğlu, UBP eski genel başkanı Hüseyin Özgürgün ve Ticaret Odası eski Başkanı Günay Çerkez’in yanı sıra Ombudsman Emine Dizdarlı’ya da, parti içinden bir kesim adaylık teklifi yaptı.
   Dizdarlı’nın adaylık teklifini reddetmediği ve değerlendirmeye aldığı belirtilirken, UBP Lefkoşa İlçesi ile Üçüncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun farklı adaylar üzerinde fikir alış-verişi yaptığı kaydedildi.

6 isim öne çıktı
Gelecek nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri UBP’de heyecanı doruğa çıkardı. 
UBP içinde, örgüt başkanları, milletvekilleri ve partili belediye başkanları farklı isimler üzerinde dururken, kulislerde adaylık için bazı isimler konuşuluyor. 
Partinin eski genel başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Eski Dışişleri Bakanlarından Tahsin Ertuğruloğlu ve Ticaret Odası eski başkanlarından Günay Çerkez’in ismi zikredilirken, Ombudsman Emine Dizdarlı’ya da parti içinden bir kesim adaylık teklifi yaptı.

Aday gösterilirse UBP’de bir ilk olacak
Elde edilen bilgilere göre; Dizdarlı’nın adaylık teklifini reddetmediği ve değerlendirmeye aldığı belirtildi. 
Dizdarlı’nın adaylık teklifini kabul etmesi halinde UBP’den gösterilen ilk kadın aday olma özelliğini kazanacak. 

Çerkez açıkça söyledi: Aday olurum
Bu arada UBP Lefkoşa İlçesi ile Üçüncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun farklı adaylar üzerinde fikir alış-verişi yaptığı da kaydedildi.
Adaylık için ismi geçen Hüseyin Özgürgün, Zorlu Töre, Oğuzhan Hasipoğlu, Tahsin Ertuğruloğlu ve Emine Dizdarlı konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, sadece Günay Çerkez, tavrını net bir şekilde ortaya koydu.
Geçtiğimiz gün Diyalog TV’de katıldığı Güne Merhaba programında konuya değinen Çerkez, “Eğer uygun görülürse aday olacağım” demişti. İlk kez bir programda Cumhurbaşkanı adayı olabileceğine dair mesaj veren Çerkez, şunları söylemişti: “Eğer uygun görülürse, eğer şartlar tamam ve inanç var ise ben de müsaitsem adaylık konusunu ciddi şekilde düşünebilirim. Bunu halka hizmet için düşünürüm, mevki makam için değil. Kıbrıs Türk halkına katkı yapabilirsem ne mutlu bana.
Türkiye’de bunu kabul görürse neden olmasın ancak belki de Türkiye’nin başka aday planı da olabilir. Bunu bilemem ama üzerinde çalışıyorum.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 5 yıl Önce

ubp adaylarına oy yo k!

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

HİÇ BİR ADAY ADAY'INDA HAYIR YOK . BOŞUNA ÜMİTLENMESİNLER,

ALLAH'IN DEDİĞİ OLACAK !!!!!!!!

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

tombala başlasın !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473