banner564

Elbet bir gün başaracağız

KKTC’ye milyonlar akıtılmasına karşın Metehan’daki işkence önemsenmiyor

Elbet bir gün başaracağız
banner598

Raif DOĞRU
Geçtiğimiz hafta sonunda yaklaşık 40 bin Kıbrıslı Rum’un Metehan sınır kapısını kullanarak kuzeye geçtiği öğrenildi. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; sadece Cumartesi günü 22 bin dolayında Kıbrıslı Rum araçlarıyla birlikte kuzeye geçti. Dün ise saat 16.00 itibarıyla 2 binin üzerinde Güney Kıbrıs plakalı aracın KKTC’ye geçtiği bildirildi.
   Yaşanan yoğunluk karşısında muhaceret memurları hiç dinlenmeden görev yaptığı halde; güneyden, kuzeye doğu araç kuyruğunun zaman zaman 2 kilometreyi aştığı görüldü.
   Muhaceret görevi yapan polis sayısının yetersizliği bilindiği halde aylardan beri bu sorunun giderilmemesi, güneye geçen ve geri dönüş yapan vatandaşları da çileden çıkardı.
   Metehan sınır kapısında tepkisini dile getiren vatandaşlar, muhaceret hizmetlerinin artırılması için gereken önlemlerin alınmamasını sert sözlerle eleştirdi. “Bir kapıyı dahi idare edemiyoruz” diyen vatandaşlar, kuzeye geçen Rumların akaryakıt, sigara ve gıda alımı için milyonlarca lira harcadığına dikkat çekerek, ekonomik kriz döneminde bunun büyük önem taşıdığını ifade etti.

Her biri 100 TL harcarsa ne olur?
   Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri sadece Metehan sınır kapısını kullanarak kuzeye geçen ‘kişi sayısının’ 40 bin civarında olduğunu öğrenen vatandaşlar, bunun büyük bir nimet olduğunu belirterek şunları kaydetti:
   “Her bir Rum’un 100 TL harcaması DURUMUNDA SADECE Metehan’dan geçenlerin kuzeye bıraktığı para 4 milyon lira demektir. Bunun yarısını atarsak 2 milyon lira gelirden söz ediyoruz. Buna ihtiyacımız yok mudur?. Böylesi kriz döneminde para istemiyor muyuz?. Rumlara satış yapan akaryakıt bayilerini ve akaryakıttan sağlanan yüksek vergileri önemsemiyor muyuz?. Küçük esnafın ekmekten, domatese; sigaradan biraya kadar satıp yapmasını görmezden mi geliyoruz?.. KKTC’yi yönetenlerin karşılıklı ticaret konusunda ne düşündüklerini ve neden önlem almadıklarını merak ediyoruz.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

RUMLAR, HER GÜN BURAYA GEÇMEMELİ. İNŞ ALLAH, BUNU BİR AYA GENİŞLETECEĞİZ.YANİ, HER KIBRISLI AYDA SADECE 1 KEZ GEÇİŞ YAPABİLECEK.

POLİSLERİN ANASI AĞLADI.

GAVURLARIN PARASI BATSIN !
BİR DE YAKIN BİR DEPREME ÇOK HAZIRLIKSIZ YAKALANMAK ÜZERESİNİZ.GEÇEN GÜN,
AKDENİZDE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİ.

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

kediler yetişemediğ ciğere mundar dermiş 1990 yıllarında TC den KKTC ye gelip ,londra ya İLTİCA EDEN TC Lİ TURİSTLER RUM TARAFINA GİTMEK İÇİN VE PASAPORT İÇİN CAN ATYORLAR ..ZATEN TC TIRLARI RUM TARAFIND GEZER ..TİCARET VE EKONOMİ dünyayı birleştirdi... TC de
yemeklerde yunanlılarla çalgılı eğlenceleriniz bol olsun ! ..,

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474