banner564

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Murat Cem Orhan yönetimindeki konserine yoğun ilgi oldu

Akıncı: Sanatımızla sınırları aşıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Murat Cem Orhan yönetimindeki konserine yoğun ilgi oldu
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sanatın sınırları aşan niteliğine dikkat çekerek  “Evet, ambargolar altındayız, haksız ambargolara maruz kalmaktayız ama sanatımızla, kültürümüzle sınırları aşıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, ilk konserini 28 Kasım 2015'te veren ve dün dördüncü yılına girerek bu sürede 100’den fazla konserle 100 binden fazla sanatseverle buluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na (CSO) her zaman destek olunması çağrısı yaptı. Akıncı, “Her zaman bu pırıl pırıl 23 genci, bu güzide orkestrayı her zaman destekleyelim her zaman yanlarında olalım” diye konuştu.
Akıncı, ekonomik büyümedeki rakamlarla övünülebileceğini ama kültür ve sanatla bütünleşmemiş bir kalkınma ve gelişmenin hiçbir zaman tam bir gelişme sayılamayacağını söyledi.
Yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Şef Murat Cem Orhan yönetimindeki konserde, Yaman Zencirci & Pamir Kolat solist olarak sahne aldı.
Konserde, Giovanni Bottesini’nin Kontrabas Konçertosu, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Flüt Konçertosu, Re Majör ve 41. Senfonisi sunuldu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, CSO’nun  dördüncü yıl konserini izledi. Konseri Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik, UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay da dinledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473