banner564

Rumların oyunu bozuldu

Bakan Taçoy, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakatı değerlendirdi

Rumların oyunu bozuldu
banner598

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye Cumhuriyeti ile Libya arasında imzalanan “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” ile “Rumların ve uluslararası güçlerin Doğu Akdeniz’deki oyununun bozulduğunu" vurguladı.
Taçoy yazılı açıklamasında, Türkiye'nin hem sahada hem de masada güçlü olma politikasına göre hareket ettiğine işaret ederek, “Kıbrıs Rum yönetimi, İsrail, Yunanistan ve Mısır'ın bölgede kurmaya çalıştığı enerji birlikteliği bu adım ile pertaraf olma yoluna girmiştir. Türkiye ile Libya arasındaki belirlenen sınırların, gelecekte çok önemli süreçlerin yaşanmasına neden olacağını görüyoruz" dedi.
“Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”nın, enerji jeopolitiğine yeni bir yön vereceğini ifade eden Taçoy, “Doğu Akdeniz'de, Türkiye son sözü söylemeden adım atanlar, hüsrana uğrar. KKTC olarak, atılan adımı selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Brüksel’de enerji yatırımlarını görüştü
 Öte yandan Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, İstanbul’da katıldığı İSEDAK toplantısı sonrasında geçtiği Brüksel’de Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson ile görüştü.
Björnsson ile Güngör’de inşa edilen katı atıklardan elektrik enerjisi sağlayacak tesisine ilişkin değerlendirmede bulunduklarını ifade eden Taçoy, görüşmede KKTC’ye yapılması gereken diğer enerji yatırımlarının da ele alındığını söyledi.
Taçoy, Brüksel’deki temasları çerçevesinde KKTC’nin enterkonnekte sistemine dahil olmasına ilişkin görüşmeler de yaptıklarını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473