banner564

Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde ‘Üreten Eller’ sergisi açıldı

Meral Akıncı da katıldı

Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde ‘Üreten Eller’ sergisi açıldı
banner598

  Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Sağlık Bakanlığı, Dr. Fazilet Öztürk anısına ‘Üreten Eller’ sergisi açıldı. Hastaların üretimlerinden oluşan serginin açılışı Lefkoşa’da Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yapıldı.

   Sergi açılışı öncesinde sırasıyla, sanatçı Ayhatun Ateşin, Sağlık Bakanı Filiz Besim ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı birer konuşma yaptı.
   Sanatçı Ayhatun Ateşin konuşmasında, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki hastalarla birlikte bu yola çıkarak çok güzel şeyler ürettiklerini söyledi.
Birlikte eğlenceli şekilde ve iyileşerek ürettiklerini dile getiren Ateşin, sergilenen eserlerde yaşanmış öykülerin olduğunu kaydetti.
   Sağlık Bakanı Filiz Besim de, daha güçlü ruh sağlığı olan nesiller yetiştirmek için ileriki günlerde KKTC genelinde ciddi çalışmalar başlatacaklarını kaydetti.
Barış, Ruh ve Sinir Hastanesi’nin kuruluş tarihinden bugüne kadar çok önemli aşamalardan geçildiğine dikkat çeken Besim, sanatçı Ayhatun Ateşin’in emek vererek hastalarla terapi atölyesini canlandırdıklarını söyleyerek, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ise konuşmasında, “Beni ben yapan, buraya gelirken ve bugüne kadar taşıyan bir ekibim vardı” diyerek başladı ve bu hastanede yaptığı çalışmaları anlattı. Akıncı, ruh sağlığı alanındaki adımların tohumlarının kimler tarafından atıldığının da bilinmesi gerektiğini kaydetti.
Psikoloji dalının eskiden çok bilinmeyen bir dal olduğuna dikkat çeken Akıncı, kendisinin Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalıştığı dönemdeki zorluklarını ve anılarını paylaştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474