banner564

Hacer Demir bilgilendirdi

LAÜ İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencileri teorik ve pratik eğitimi bir arada alıyor

Hacer Demir bilgilendirdi
banner598
 Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan İlk ve Acil Yardım Bölümü Laboratuvarı hakkında Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gönül Hacer Demir bilgiler aktardı. Demir, İlk ve Acil Yardım Laboratuvarı’nın, temel konular ile ilgili teorik ve pratik eğitimin etkisini arttırmak ve öğrencilere bilgi kazandırmanın yanında el becerisi, karar verme ve iletişim becerilerini geliştirebilecek şekilde düzenlendiğini vurguladı. 
   Laboratuvarda pratik uygulamalar için gerekli olan tüm malzemelerin bulunduğunu belirten Demir, bu malzemeleri ambulans, acil çantası, yetişkin, çocuk ve bebek resüsitation mankeni, travma mankeni, omurga tahtaları, sedye çeşitleri, entübasyon setleri ve mankenleri, ked yeleği, boyunluk, I.V uygulama mankeni, sonda uygulama mankenleri ve setleri, defirilatör, OAD, eldiven, gazlı bez şeklinde sıraladı. 

Yaparak, yaşayarak öğrenme
   Demir, laboratuvar çalışmalarının öğrencilere “hastane öncesi acil hizmetler ve acil servis” uygulamalarında ‘yaparak, yaşayarak öğrenme, uygulamada gerekli olan bilgi, psikomotor, karar verme, iletişim becerileri ve tutum donanımı sağlayarak’ öğrencilere mezuniyet öncesi yeterlik kazandırmak, sağlık hizmetini daha güvenli ve yeterli düzeyde yapabilmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474