banner564

Diyalog sürecek

Din İşleri Başkanı Atalay ile Piskopos Porfyrios, BM’deki oturumda, dini liderlerin müzakere sürecine yaptığı katkıyı anlattı

 Diyalog sürecek
banner598
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ve Kıbrıs Kilisesi adına Başpiskopos Hristostomos’u temsilen Piskopos Porfyrios, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 31’inci oturumuna katıldı.
İsveç’in Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerinde kurulan “Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi”nden yapılan açıklamaya göre, Atalay ve Porfyrios, İnsan Hakları Konseyinin 31’inci oturumu çerçevesinde 11 Mart’ta düzenlenen Dinler Arası İletişim, Dini Özgürlük ve Barış Sürecine Katkı başlıklı yan etkinlikte birer konuşma yaptı.
Açıklamada, Atalay ve Porfyrios, dini veya inanç özgürlüğü görevlendirmesinin yapılmasının 30’uncu yıldönümü vesilesiyle 10 Mart’ta düzenlenen bazı toplantı ve sunumlara da katıldığı belirtildi.
“Talip Atalay ve Piskopos Porfyrios’un Cenevre ziyaretinin başarılı geçtiği” ifade edilen açıklamada, oturumda, insan hakları ve çözüm uğruna dinler arası diyalogun sürdürülmesi, kapsamının, adadaki farklılıkların kabullenilmesi de dahil faaliyetlerinin genişletilmesi gerektiği düşüncesinin öne çıktığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474