banner564

Sergi açıldı

“Çevre ve Arı” temalı ortaokullararası resim yarışmasının ödül töreni yapıldı

Sergi açıldı
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
 “Çevre ve Arı” temalı ortaokullararası resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı dün Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Yarışma, Avrupa Birliği’nin finansmanında, Kuzey Kıbrıs Arcılar Birliği ile Değirmenlik Çevre ve Tanıtma Derneği iş birliğinde hazırlanan Balı, Koru, Sev (Honey, Save, Love: Bee-Savvy ) projesi kapsamında düzenlendi.
AB’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette” programı adı altında desteklediği ve ilk yılını tamamlayan “Balı, Koru, Sev” projesi, biyolojik çeşitlilikle ekosistemlerin korunması, çevre ve arıcılık uygulamaları ve politikalarını iyileştirme hedefiyle yürütülüyor.
Proje kapsamında okullarda “çevrede arının önemi” eğitimleri de veriliyor.
Bu doğrultuda, “Arı Olmazsa Yaşam Olmaz” sloganıyla düzenlenen “Çevre ve Arı” temalı ortaokullar arası resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı, bugün Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

8 öğrenciye 200 Euro’luk hediye çeki
8 öğrenciye 100 Euro’luk hediye çeki, 58 öğrenciye mansiyon ödülü kapsamında bal ve çeşitli hediyeler verildi.
66 resmin yer aldığı ve 15 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışına geçilmeden önce ödül töreni yapıldı. Törene, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, daire müdürleri, Değirmenlik Çevre ve Tanıtma Derneği’nden yetkililer, jüri üyeleri, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
Bakan Berova, Proje Koordinatörü ve Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu, Talim Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever ve Avrupa Birliği Komisyonu Sivil Toplum Sektörü Program Yöneticisi Charlotte Goyon törende birer konuşma yaptı.

Kimler hediye çeki kazandı…
Yarışma kapsamında 100 Euro’luk hediye çeki kazanan öğrenciler; Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden Salih Safter, Çanakkale Ortaokulu’ndan Zalihe Aracılar, Oğuz Veli Ortaokulu’ndan Isabell Klementyeva, Oğuz Veli Ortaokulu’ndan Leyla Alkan, Bekirpaşa Lisesi’nden Gülsün Hüdaoğulları, Şehit Zeka Çorba Ortaokulu’ndan Ceren Altıparmak, Şehit Zeka Çorba Ortaokulu’ndan Ayşe İnce, Bekirpaşa Lisesi’nden Hilal Çengel oldu.
58 öğrenci de mansiyon ödülü kazandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473