banner564

Kanayan yara

Dursun Oğuz, “Şu anda devlette bin 16 kişi geçici olarak çalışıyor, bu siyasilerin yarattığı bir sorundur” dedi

Kanayan yara
banner598
 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.55’de Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.   Genel Kurul’da ilk olarak, sunuşlar bölümünde, Başbakanlığın , “Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı”nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oyçokluğuyla kabul edildi.  
   Daha sonra, UBP grubu adına grup başkan vekili, milletvekili Dursun Oğuz’un Geçici Personel Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi ele alındı. 
   Oğuz, söz alarak tezkere ile ilgili bilgi verdi. Geçicilerin sorununa dikkat çekerek, bu sorunun siyasilerin yarattığı kanayan bir yara olduğunu söyleyen Oğuz, amacın mağduriyetleri gidermek ve uzun yıllardır geçici olarak çalışanları kadrolamak olduğunu kaydetti. Oğuz, şu anda devlette bin 16 kişinin geçici olarak çalıştığını belirtti. 

Şahali: Öneri iyice incelenmeli
   CTP milletvekili Erkut Şahali, palyatif çözümler üreterek, “yaranın çapının büyütüldüğünü” söyleyerek, Kamu Reformu Yasa Tasarısı’nın komitede beklediğini, bu tasarının hem geçici hem de diğer sorunlara çözüm üreten bir tasarı olduğunu ancak bir yıldır tasarıya dokunulmadığını ifade etti. Şahali, bu önerinin iyice incelenmesi gerektiğini, Anayasa’ya aykırı maddeler bulunabileceğini belirtti. 

Angolemli: Komisyonda tartışılmalı
   TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, siyasiler tarafından yıllar içinde birçok geçici istihdamı yapıldığını söyleyerek, bu önerinin tasarı halinde gelmesi gerektiğini, konunun ciddi olduğunu belirtti. Angolemli, konunun komisyonda enine boyuna tartışılması gerektiğini kaydetti. İvedilik tezkeresi, oybirliğiyle kabul edildi. 
   Genel Kurul’da daha sonra, UBP Grubu adına grup Başkan vekili, milletvekili Dursun Oğuz’un “Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri Değişiklik Yasa Önerisi”nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi görüşüldü. Bu tezkere de kabul edildi. 
   Daha sonra Oğuz’un “Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş, Ücret ve Diğer Ödenekleri Yasası Değişiklik Önerisinin” komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere görüşüldü. Tezkere oybirliğiyle kabul edildi.
    Bilgiye sunuşlar bölümünde ise Trafik Güvenliği ile ilgili çalışmalar yapmak üzere kurulacak komitenin başkanlığına UBP Milletekili Zorlu Töre ve Başkan Vekilliğine ise TDP Milletvekili Zeki Çeler’in seçildiği belirtildi. 

Hangi vekiller güncel konuştu?
Cumhuriyet Meclisinde dün; CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Yenierenköy Belediyesi ve Batış Sebepleri” konusunda, CTP Milletvekili Doğuş Derya, “Ülkemizdeki Eğitim Politikalarının Gidişatı” konulu, UBP Milletvekili Zorlu Töre “Rum-Yunan Şımarıklığı” ,   CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay da, “Kıbrıs Konusundaki Son Durum” başlıklı birer gündem dışı konuşma yaptı.
   Gündem dışı konuşmalar gündemiyle dün haftanın ikinci toplantısını yapan Meclis Genel Kurulu, nisap sorunu nedeniyle iki kez ara verilmesinin ardından çalışmalarını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473