banner564

Trafoda sanat galerisi

Girne’de açılan sergide 21 sanatçının eserleri beğeniye sunuldu

Trafoda sanat galerisi
banner598
Girne Belediyesi tarafından restore edilerek sanat galerisine dönüştürülen eski elektrik trafo binası, bölge sanatçılarının karma eserlerinden oluşturulan “Trafoda Sanat Sergisi” ile birlikte açılarak hizmete girdi. 
Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nin açılış törenine Meclis Başkanı Sibel Siber, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye meclis üyeleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lojistik Destek Grup Komutanlığı’nın kullanımında olan tarihi binanın Girne Belediyesi’ne devredileceği ve Girne’ye kent müzesi kazandıracaklarının müjdesini verdi.
21 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 2 Aralık Cumartesi gününe kadar hafta içi mesai saatlerinde, Cumartesi günleri ise 10.00’dan 15.00’e kadar gezilebilecek.

Özok’un eserleri beğeni topluyor
Öte yandan Girne Belediyesi'nin düzenlediği Trafo'da Sanat isimli etkinlikte Kıbrıs İlim ÜniversitesiMütevelli Heyeti Üyesi Sayın Fatma Özok da eserleriyle katıldı.
Fatma Özok’un Girne’de sergilenen eserleri sanat çevreleri tarafından ilgi ve beğeniyle takip ediliyor. Fatma Özok, Girne’de açılan her yeni serginin sanata ve sanatçıya ilgiyi  arttıracağını belirtti. Sanatın bir toplumun kültürel gelişimi için en önemli unsur olduğunu da ifade eden Fatma Özok, eserleri ile toplumun bu ihtiyacına bir nebze olsun katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473