banner564

Girne’yi su bastı

Şiddetli sağanak; Karakum, Lemar, Püsküllü ve Ozanköy’de zarara yol açtı

Girne’yi su bastı
banner598
Kuzey Kıbrıs’ı etkisi altına alan serin ve nemli hava devam ediyor. Ülke genelinde görülen sağanak yağmur dün Girne’de zarara yol açtı.
Girne’de dün saat 09.00 sıralarında başlayıp ardından sağanağa dönüşen yağmur özellikle Karakum, Lemar, Püsküllü bölgesi ve Ozanköy’de birçok konut ve işyerinin zemin katlarının sular altında kalmasına, trafiğin aksamasına ve elektrik kesintilerine neden oldu.
Bunun üzerine harekete geçen Girne Belediyesi, Sivil Savunma ve itfaiyeye bağlı ekipler su basan konut ve işyerlerine müdahale etti.
Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen TAK’a verdiği bilgide, sağanağın özellikle Karakum, Lemar, Püsküllü ve Ozanköy’de olduğunu belirterek, bunun üzerine bölgeye ulaşan Sivil Savunma, İtfaiye ve belediye ekiplerinin olaya müdahele ederek, su basan zemin katlardaki bazı konut ve işyerlerinde vatandaşın yardımına koştuğunu söyledi.
Sivil Savunma ve İtfaiye’ye toplam 10 ihbar geldiğini aktaran Erişmen, bunlar arasında Ozanköy’de bir eve yıldırım düşmesi de bulunduğunu kaydetti.
Ekiplerin yapılan tüm ihbarlara baktığını belirten Erişmen, olayda yaralanma gibi ciddi bir olayın yaşanmadığını ifade etti.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı da, Girne’de dün sabah şiddetli sağanak nedeniyle oluşan birçok su baskınına müdahale edildiğini açıkladı.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre,  15 su baskını ihbarı üzerine, olay bölgelerine intikal eden Sivil Savunma ve İtfaiye acil müdahale ekipleri birçok bölgede su baskını riski taşıyan bodrum katları önüne kum torbaları yerleştirip, su tahliyesi yaptı.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474