banner564

Yoğun katılımla başlayan İskele Festivali, renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak

50 yıllık gelenek

Yoğun katılımla başlayan İskele Festivali, renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak
banner598

 İskele’de bu yıl 50’ncisi düzenlenen festival önceki akşam düzenlenen törenle başladı. 

“Şimdi İskele Zamanı” sloganıyla gerçekleşen ve bu yıl 23. İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali ile birlikte renkleri ve kültürleri buluşturmayı başaran İskele Festivali 8 Temmuz gecesi son bulacak. 
Verilen bilgiye göre, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile meclis üyelerinin de hazır bulunduğu festivalin açılışına; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 3. Cumhurbaşkanı  Derviş Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar, kardeş şehir temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalde sırasıyla İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.
Atatürk Anıtı’ndaki törende İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu festival ateşini de yaktı. 
Festivale katılan ekipler tarafından üzerinde Türkçe ve İngilizce dillerinde Barış, Dostluk ve Sevgi yazılı balonları ile güvercinler uçurulurdu. 
Festivalin açılış konuşmaları öncesinde ise 23. İskele Belediyesi Halk Dansları Festivaline katılan ülkeler, KKTC, Türkiye, Brezilya, Bolivya, Romanya, Rusya, Çekya Cumhuriyeti, Makedonya ve Macaristan ekipleri kısa birer gösteri sundu.

Sadıkoğlu: Yıllandıkça güzelleşen festival
50. Geleneksel İskele Festivali’nin açılış konuşmasını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı. 
Konuşmasına yerel yönetimler seçiminde kendisine gösterdikleri güven ve destek için İskele ve belde halkına teşekkür eden Sadıkoğlu, her sene bir umutla başlayan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde bir serüven haline dönüşen, yıllandıkça güzelleşen festivallerinin bu sene de adından söz ettireceğini kaydetti. 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi havai fişek gösterisi eşliğinde kesildi. 
Festival açılışının ardından İskele Belediye Gazinosu’nda bulunan İskele Köy Kadın Kursu Sergisi Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından açıldı. 
İskele Köy Kadın Kursu öğrencileri hazırladıkları el emeği göz nuru işleri sergiledi. 
Festivalin açılış konserini ise Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Manuş Baba verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474