banner564

Enişte gönülleri fethetti

Eşinin köyündeki panayıra katılan ve etkinlikten övgüyle bahseden Başbakan Erhürman, “Çınarlı’nın en güzelini ben aldım” dedi

Enişte gönülleri fethetti
banner598

Çınarlı’yı Sevenler Derneği tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen “Çınarlı Panayırı”, İngiltere’de ikamet eden ve geçtiğimiz hafta vefat eden Kemal Menteş adına düzenleniyor.
Bugün sona erecek panayırın açılışına; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay,  Başbakan Tufan Erhürman, Tarım Bakanı Erkut Şahali ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çınarlı’yı Sevenler Derneği Başkanı Hüsrev Bektaş konuşmasında, “Kültürümüz adına her yıl festivalimizi düzenlerken; her yıl yeni bir şey yaratmaya çalışırız. Bu yılki konseptimiz köy evi oldu. Kültürümüzün değerlerini sunarak, geçmişimizi yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Geçitkale Belediyesi Asbaşkanı Leman Gökşan konuşmasında, “Çınarlımızın ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacak, sosyal kültürel ve ekonomik hayatımıza kısa sürede de olsa hareketlilik getirecek bu festivalde Geçitkale Belediyesi olarak gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Şahali: 8 etkinliğe de katıldım
Tarım Bakanı Erkut Şahali konuşmasında, “Çınarlı’yı Sevenler Derneği’nin çok tevazu içinde başlattığı etkinlik, bugün 8 yaşına ulaştı. Ne şanslıyım ki, ben birincisinde de buradaydım 8’incisinde de buradayım. Bu etkinliği tevazu içinde başlayıp öyle de devam ettiğini özellikle söylemek istiyorum; çünkü pek çok kültür-sanat etkinliğine katılıyoruz ve organizatörler bütün ülkeyi oraya taşımak gibi hevesle hareket ediyorlar ama ben görüyorum ki Çınarlı, kültür-sanat festivalinde sadece Çınarlı’yı sevenleri görmek istiyor. O nedenle bu tevazuunun altını çizmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Erhürman: Çınarlı’nın en güzelini ben aldım
Başbakan Tufan Erhürman ise konuşmasında, Çınarlı’daki etkinlikten övgüyle söz ederek eşinin köyünde olmaktan mutluluğu dile getirdi.
Erhürman, “Havası güzel, yeri güzel, toprağı verimli, kendisi küçücük ama insanlarının yüreği büyük, sevgileri büyük olan Çınarlı ve Çınarlıları sevgiyle selamlıyorum. Tabii, bir baktım ki bu kadar güzellik bir araya geldi, Çınarlı’dan bir şey almak lazım dedim ve Çınarlı’nın en güzelini ben aldım ” dedi.
Erhürman, “Gerçekten bu küçücük köyde bir etkinliği 8’inci yaşına ulaştırması altı çizilmesi gereken bir başarı ve özveri hikâyesidir; çünkü bizim ülkemizde çok daha büyük yerlerde, çok daha geniş mali olanaklarla birlikte bir festivali veya herhangi bir organizasyonu hiç ara vermeden ve kalitesini devamlı arttırarak sürdürmek hiç kolay değil, kutluyorum” şeklinde konuştu.

Uluçay: Kültürel değerlerimiz ortaya çıkıyor
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ise, “Her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekten kültürel değerlerimizi ortaya çıkartan bir organizasyon ile karşı karşıyayız. Dünümüz hem bugünümüz hem de geleceğimizdir” dedi. Halk dansları ve çocuklara yönelik çeşitli eğlenceli oyunlar ile devam eden panayır, 3 gün boyunca devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2018, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474