banner564

5 Bakan’ın ortak kararı

Rum Yönetimi ‘Kriz Yönetimi’ konusunda uzmanlardan görüş alacak

5 Bakan’ın ortak kararı
banner598

  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin 5 bakanı, Kriz Yönetimi konusunda uzmanlardan görüş almayı kararlaştırdı. Uzmanlar, olağanüstü koşullarda uygulanması gereken yöntemleri belirleyecek.

   Fileleftheros gazetesi “Kriz Yönetimi Planları İçin Uzmanlar… Birimler Arasında Koordinasyon Eksikliği ve Yetkilerin Ayrılması Gereği Saptandı” başlıklı haberinde, Bakanlar Kurulu kararı ile Dışişleri, Savunma, Adalet, İçişleri ve Taşımacılık bakanlarından oluşan 5 kişilik Bakanlar Komitesi’nin kriz yönetimi planları için uzman desteği almaya karar verdiğini bildirdi.
   Habere göre Bakanlar Komitesi, Solea’da 2016’da çıkan büyük yangın, mülteci akını, Avrupa ve diğer yerlerdeki terör faaliyetleri, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yoğun faaliyetleri ve Rum yönetiminin Doğu Akdeniz’deki hidrokarbonları değerlendirme planlamasını sürdürme kararı üzerine “Zinon” isimli kriz yönetimi planını Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin iş birliğinde değerlendirme ve revize etme kararı aldı. Mevcut 25 kriz yönetimi planı, yapılması gerekli değişiklikler için yakında atanacak uzman tarafından incelenecek.
   Yangın söndürme ve Rum Sivil Savunma Teşkilatı tarafından kurtarma konularında ise risk değerlendirme konularında uzman akademisyen Yorgos Bustra’dan yardım alınacak. Bustra  mevcut planları, Yunanistan’da meydana gelen yangını da dikkate alarak inceleyecek ve öneriler sunacak. Rum İtfaiye Teşkilatı’nın son raporunda  yangın söndürme konusunda yetkili birimler arasında koordinasyonsuzluk, yetkilerin ayrılması ve koordinasyonu üstlenecek bir başkan atanması ihtiyacı saptandı.
   Mevcut olağanüstü hal planlarına paralel olarak “Teykros” isimli özel ulusal planın, Rum Savunma Bakanlığı’na bağlı Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından tamamlanması bekleniyor.  Bu plan gemi, uçak veya hidrokarbon platformlarında veya meskûn bölgelerde meydana gelmesi olası ciddi kazalarda geniş kitlelerin kurtarılmasına yönelik olacak. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473