banner564

Aileler panik yaşadı

Çok sayıda Kıbrıslı Türk’ün de öğrenim gördüğü Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Amerikan Akademi’ye bomba ihbarı yapıldı, polis alarma geçti

Aileler panik yaşadı
banner598

  Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Amerikan Akademi’ye (American Academy) dün bomba ihbarı yapılması sonrasında Rum polisi alarma geçti. Çok sayıda Türk öğrencinin de eğitim gördüğü okulda paniğe katılan çocuklar, okul yönetiminin yardımıyla ailelerine haber verdi. Bunun üzerine güneye geçen aileler çocuklarını alarak kuzeye döndü. 

   Okulu boşaltan ve çevreyi güvenlik kontrolüne alan Rum polisi bomba araması yaptı. Rum polisinin havadan da helikopterle bölgeyi kontrol altına aldığı kaydedildi.  

Özersay açıklama yaptı
   Bu arada Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, konmuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Özersay şöyle dedi:
   “Güney Kıbrıs'ta American Academy Nicosia'da ilk gelen bilgiye göre bomba ihbarı yapıldığı için öğrenciler sınıflardan çıkarılmış ve okul boşaltılmıştır. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ve öğrencilerin durumunun iyi olduğunu az önce teyit ettik. Orada öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrencilerimizin, okul içerisinde kalan kimlik ve pasaportları nedeniyle ülkemize girişte sıkıntı yaşamamaları için Polis Genel Müdürlüğümüz ile gerekli tedbiri aldık. Otobüsle topluca gelen öğrencilerimiz, muhaceret işlemlerinde gerekli kolaylık sağlanarak ülkemize geçmiştir. Konuyu BM ile de istişare halinde yakından takip ediyoruz. Endişe edecek bir durum yoktur.”   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474