banner564

İşbirliği gelişecek

Sucuoğlu, “2020 yılında engelli bireylerin yasal oranda istihdamları hakkaniyetli bir şekilde yapılacak” dedi

İşbirliği gelişecek
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve beraberindeki heyeti kabul etti.  

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk konuşmasında, federasyon olarak amaçlarının Engelli bireylerin topluma kazandırılması olduğunu anlattı ve 14 maddelik talepler listesini Bakan Sucuoğlu’na sundu. 
Engelliler yasasının engellilerden çok hastalara hizmet ettiğini belirten Yücetürk, yasa çerçevesinde engellilerin haklarının verilmesi gerektiği üzerinde durdu.  
Bakan Faiz Sucuoğlu da konuşmasında ülkede 6 bin engelli bulunduğunu ve bunun azımsanmayacak bir rakam olduğunu dile getirerek, sadece 3 Aralıkta değil yılın her günü  farkındalığın olması gerektiğini  belirtti.
Engelli İstihdamı konusunda ise sözlerinin olduğunun altını çizen Sucuoğlu, 2020 yılında engelli  bireylerin yasal oranda istihdamlarının hakkaniyetli  bir şekilde  yapılacağını, önümüzdeki haftadan itibaren bunun  çalışmasına başlanacağını vurguladı. Bakan Sucuoğlu Yasadaki sıkıntılarda da gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti. 
Sucuoğlu Engelsiz yaşam evi için de maddi sıkıntının çözüldüğünü hatırlatarak, İkinci etap ihalesine  kısa sürede çıkılıp  2020 ortalarında Engelsiz Yaşam Evi’nin tamamlanıp  hizmete girmesinin   hedeflendiğini kaydetti.
Önümüzdeki dönemde daha yoğun bir tempoda engellilerin sorunlarını çözme adına birlikte çalışma arzusunu dile getiren Sucuoğlu, vatandaşın farkındalığının artırılmasının da son derece önemli olduğunu kaydetti. 

İstanbul’da toplantıya katılacak
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkeleri 1. Sosyal Gelişim Bakanlar Toplantısı’na katılmak için bugün İstanbul’a gidiyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri 1. Sosyal Gelişim Bakanlar Toplantısı, TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde, 6-9 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474