banner564

Suç makinesi güneyde

Rum tarafında yakalanan ve kuzeyde uyuşturucu suçundan arandığı bildirilen kişinin Haydar Şahin olduğu ortaya çıktı

Suç makinesi güneyde
banner598

 Suna ERDEN

Güney’de tutuklanan ve kuzeyde cinayetten dolayı arandığı belirtilen kişinin ‘adam öldürme’ dışında KKTC’de birçok suça karışan Haydar Şahin olduğu ortaya çıktı. 
Rum basını, bir otel odasında silah ile yakalanan ve Kürt asıllı olarak belirttiği Şahin’i önce cinayet sonra uyuşturucu zanlısı olarak lanse etse de zanlının KKTC’de yüklü bir sabıka dosyası var. 
Güneyde mahkemeye çıkarılarak hakkında tutuklama emri alınan Şahin’in, Rum tarafına sahte kimlik ile geçtiği belirtilirken, kuzeyde “Korkutmak amaçlı silah taşıma’, ‘vahim zarar’, ‘Polise yalan bilgi verme’, ‘Kavga, rahatsızlık, sulh ve sükûnu bozma’, ‘Kasti hasar’ gibi birçok ciddi suçtan sabıkası bulunuyor. 

Otelde silah ile yakalandı
Rum basınında yer alan haberlere göre; Şahin ile 30 yaşındaki Suriyeli güneydeki bir otel odasında yakalandı. 
İki şahsın tasarruflarında bir sahte pasaport, bir dolu tabanca ve 18 (5’i tabanca içerisinde) mermi ele geçirildi. 
Kürt asıllı olduğu belirtilen Şahin’in önce KKTC’de cinayet suçundan arandığı bildirildi. Rum basınında yer alan haberler üzerine KKTC polisi açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. 
Rum basını dün de Şahin’in KKTC’de cinayetten değil uyuşturucudan arandığını bildirdi. 
Rum basını isim vermezken, araştırma yapan Diyalog, güneyde yakalanan şahsın KKTC’de birçok suça karışan Haydar Şahin olduğunu tespit etti.
Şahin’in KKTC’de hapis yattıktan sonra ihraç edildiği ve sahte kimlik ile tekrar geri gelerek güneye gittiği öğrenildi. 
Şahin ile Suriyeli şahıs önceki gün mahkemeye çıkarılarak haklarında 8’er gün tutukluluk emri alınırken,  Rum basını Kürt asıllı olarak lanse ettiği zanlının ifadesinde, hayatından korktuğu için tabanca ve mermileri Lefkoşa’nın Rum kesiminde satın aldığını, bir yıldır Rum tarafında yaşadığını anlattığını bildirdi.

Mekân bastı, kadın dövdü
Kuzey Kıbrıs’a 2010 yılında gelen ve birçok suça karışan Haydar Şahin, 2017 yılı Şubat ayında ise Girne’de beraberindeki 6 kişi ile Retro Bar’ı basmış, mekânda çalışan Ş.G., Ö.A., C.B., ve O.Y.’yi ciddi şekilde dövüp yaralamıştı. Şahin, olaydan birkaç gün sonra tutuklanmış, yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 
Haydar Şahin, teminatla serbest kaldıktan birkaç ay sonra 2017 yılının Temmuz ayında ayrıldığı kız arkadaşı N. Ç.’nin, kendisiyle barışmadığı gerekçesiyle cep telefonunu yere fırlatarak kırmış, kadının sol kolunu tutup bükerek darp etmişti. 
Bu olaydan 4 gün sonra zanlı, Fuar Düğün Salonu yanında N. Ç.’nin aracının önünü keserek, sağ elini büküp, zorla kendi aracına bindirip, kaçırmıştı.  
“Korkutmak amaçlı silah taşıma’, ‘vahim zarar’, ‘Polise yalan bilgi verme’, ‘Kavga, rahatsızlık, sulh ve sükûnu bozma’, ‘Kasti hasar’ gibi birçok ciddi suçtan sabıkası olan Haydar Şahin, ayrıldığı kız arkadaşı N. Ç.’yi zorla kaçırdığı, darp ve tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanıp, cezaevine gönderilmişti. Haydar Şahin, 2017 yılı Ekim ayında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 1 yıl hapse mahkûm edilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473