banner564

Mahkeme insaflı davrandı

Bebeğini yurda verdikten sonra pişman olup, koruyucu aileinin yanından kaçırmak isterken birçok suç işleyen Tuğba Tiken’e 8 ay hapislik cezası verildi

Mahkeme insaflı davrandı
banner598

 Gönyeli’de çocuğunu yurda verdikten sonra pişman olup koruyucu ailenin evini basıp, 15 aylık bebeği kaçıran 19 yaşındaki Tuğba Tiken hakkındaki dava karara bağlandı. Oğlunun velayetini verdikten 15 gün sonra koruyucu anneyi darp ederek bebeği alan ve polis kararkolunda kadın memurun burnunu kıran sanık Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme, 5 ayrı davadan yargılanan sanığa mülayim davranarak 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme sanığın, annelik duyguları ile hareket ettiğini ve parçalanmış bir ailenin çocuğu olmasını lehine değerlendirdi.
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada sanık hakkındaki karar oy birliği ile alındı.
Kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi okudu. Hüdaverdi, sanığın işlediği “Yasal varisi olmadan çocuk kaçırmak” suçunun 7 yıla, “Ciddi darp” suçunun 3 yıla ve “Mülke tecavüz” suçunun ise 2 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti. 
Hüdaverdi, yasal varisi olmadan çocuk kaçırmak suçunun yaygın bir suç olmadığını ancak diğer iki suçun yaygın suçlardan olduğunu kaydetti. 

Annelik duyguları ile hareket etti
Hüdaverdi, sanığın çocuğun özannesi olduğunu ve annelik duygularıyla hareket ettiğine değinip, bu hususu sanığın lehine değerlendirdiklerini belirtti. 
Hüdaverdi, sanığın tutuklandığı anda “Polisi darp, görevinden men” edişini sanığın aleyhine değerlendirdiklerini söyledi. 
Hüdaverdi, sanığın 19 yaşında parçalanmış bir ailenin, sabıkalı bir babanın çocuğu olduğunu ve devlet korumasında büyüdüğünü belirtti. Hüdaverdi, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 8 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474