banner564

Erdoğan’ın mesajı okundu

Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Lefkoşa Büyükelçiliği’nde resepsiyon verdi

Erdoğan’ın mesajı okundu
banner598
Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün akşam Lefkoşa Büyükelçiliği’nde resepsiyon verdi.
Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana Muhalefet Partisi Başkanı Tufan Erhürman,  Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar ile askeri ve sivil yetkililer de katıldı.
TC Büyükelçisi Derya Kanbay, resepsiyonda konukları selamladıktan sonra, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde ve dış temsilciliklere gönderdiği 30 Ağustos mesajını okudu.
Kanbay, Erdoğan’ın mesajını okuduktan sonra KKTC halkının, resepsiyona katılan herkesin ve özellikle silahla yatıp kalkan askerlerin 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenlikle kutladı.
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, “Bugün, aziz milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle beraber Büyük Zafer’in 95. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Türkiye ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.
“Ülkemizin bu gurur gününde heyecanımızı paylaşan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum” diyen Erdoğan, Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesinin, tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşındığını belirtti.
Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi’nin milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanı olduğuna işaret ederek, bu zaferin, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473