banner564

Festival sona erdi

DAÜ’de korolar söyledi konuklar dinledi

Festival sona erdi
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde 9-14 Temmuz 2014 tarihleri arasında  düzenlenen “KKTC Uluslararası Korolar Festivali” gerçekleştirilen muhteşem konserler ve koro performansları ile tamamlandı.  Toplamda 19 farklı koronun katıldığı festivalde; KKTC, Türkiye ve Almanya’dan yaklaşık 550 korist biraraya geldi. 
Festival kapsamında DAÜ’ye gelen dünya serbest dalış şampiyonu Devrim Cenk Ulusoy 11 Temmuz 2014 tarihinde saat 14:00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda “Doğru Nefes Alımı ve Şarkı Söylemede Nefesin Gücü” konulu seminer gerçekleştirdi. Katılımın oldukça yoğun olduğu seminerde doğru nefesin nasıl alınacağı uygulamalı olarak gösterildi. Seminer sonunda DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Ulusoy’a DAÜ logolu lefkara işi pano takdim etti.

İki toplumlu koro performans sergilerdi
Festival kapsamında 12 Temmuz 2014 tarihinde saat 17:00’de konser veren iki toplumlu koro seslendirdikleri eserler ile dinleyenleri büyüledi. Performansları sonunda DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici tarafından Kıbrıslı Türk Koro Şefi  Kürşat Tilki’ye ve Kıbrıs Rum Koro Şefi Lena Melanidou’ya DAÜ logolu Lefkara işi pano takdim edildi.

Str8Voices, Öztoprak’ı ziyaret etti
Öte yandan, “KKTC Uluslararası Korolar Festivali” kapsamında KKTC’ye gelen Str8Voices grubu DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı ziyaret etti.
Almanya’nın Hannover kentinden gelerek festivalin Gala Konseri’ne katılan dünyaca ünlü çoksesli koronun ziyaretinde grup üyeleri festival süresince herkesin çok ilgili ve özverili olduğunu dile getirerek, DAÜ’nün ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474