banner564

Gurur gecesi

Diyalog Gazetesi’nin 4’üncü, Diyalog TV’nin 3’üncü kuruluş yıldönümü, halkın her kesiminden yoğun katılımın olduğu resepsiyonla kutlandı

Gurur gecesi
banner598

Pelin YÜKSELAY

Diyalog Gazetesi’nin 4’üncü, Diyalog TV’nin 3’üncü kuruluş yıldönümü, Merit Lefkoşa Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Gece; Lefkoşa Türk Belediyesi Triosuyla başladı...
Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Diyalog Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Adem Uslu, Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan, Müessese Müdürü Sezgin Madencioğlu geceye katılan konukları kapıda karşılayarak tek tek ilgilendi.
Toplumun hemen her kesiminden yoğun katılımın olduğu gecede; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CTP Başkanı Tufan Erhürman, TDP Başkanı Cemal Özyiğit, Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay, TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı, YDP Başkanı Erhan Arıklı, MDP Başkanı Buray Bisküvütçü, farklı partilerden bazı milletvekilleri, Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, çok sayıda özel davetli ve Diyalog çalışanları hazır bulundu.

Akar: Lider konumundayız
Gecede ilk konuşmayı Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar yaptı. Akar, şunları kaydetti:
“Geleneksel hale getirdik, her sene 4 Aralık’ta Diyalog Gazetemizin kuruluş yıldönümünde bu davetlerimizi yapıyoruz. Buradaki amaç hem bir arada olmak hem de kat ettiğimiz aşamayı sizlerle paylaşmaktır. Biz bu ülkenin ekonomik ve siyasal yaşamına, sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak amacıyla yola çıkmıştık. Başından itibaren bütün siyasi partilere eşit mesafede duracağımızı söylemiştik, öyle de yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle bu seçim sürecinde bizleri sıkı takip edenler de bilecek sayfalarımızı televizyon ekranımızı tüm siyasi partilere eşit düzeyde açmış bulunuyoruz. Bu duruşumuz, bu tavrımız bundan sonra da devam edecek. 

“Ülke genelinde lideriz”
Diyalog Medya Gurubu olarak hem televizyonumuzun hem de gazetemizin şu anda ülke genelinde liderlik sırasına oturduğunun müjdesini bir kez daha vermek istiyorum ve bu desteklerinden dolayı tüm halkımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Ayrıca biliyorsunuz bu ülkeye böyle bir medya kuruluşu kazandırmak kolay değil. Yatırımlar gerektiriyor. Başladığımız ilk günden itibaren hep yanımızda duran, bizlere destek veren Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Besim Tibuk’a burada teşekkürlerimi arz etmek isterim. Biz ülkemizin ekonomik açıdan gelişmesi için yatırımların bu ülkede artması için vatandaşımızın gelir düzeyinin artması, daha mutlu bir yaşam sürmesi için başından beri hiç durmadan, dinlenmeden çalışıyoruz bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Her türlü eleştiriye açık olduğumuzu her zaman söyledik bu akşam bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bazen böyle siyasi şakalarımız oluyor, ya yaptığımız araştırmalar oluyor. O araştırmaların sonuçları açıklanınca bazı kişilerin bizlere gücenmesini darılmasını istemiyoruz. Bu demokrasinin bir gereğidir. Herkesin bunu anlayışla karşılamasını bekliyoruz çünkü medya dördüncü kuvvet olarak yol gösterici olur, araştırır, doğruları yazar ve söyler. Gerisini kalkın takdirine bırakır…”

Tibuk’a hediye takdim edildi
Akar konuşmasının sonunda 4 Aralık 2013’te yayımlanan Diyalog Gazetesi’nin ilk sayısını Besim Tibuk’a takdim etti. Tibuk takdimin ardından Akar’a teşekkürlerini sundu ve Akar’la Diyalog Medya çalışanlarına başarılarının devamını diledi.

Eroğlu: Diyalog’la halk doğru bilgilendiriliyor
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da gecede yaptığı konuşmada Diyalog Medya’yı başarılı yayınlarından dolayı kutladı. Eroğlu, şunları kaydetti: “Reşat beyi kutluyorum. Hakikaten bir gazete kurmak, bir televizyon kurmak ve yaşatmak onu ön sıralara çıkarmak ve tirajını yükseltmek kolay değil. Reşat bey bunu başarmıştır, kendisini kutluyorum. Tabi biraz önce Diyalog Gazetesi’nin ilk çıkan nüshasını alan Besim Tibuk beyi de kutluyorum. İyi bir yatırım yapmıştır Diyalog kurumlarına ve Diyalog’a yapılan yatırımlarla bugün KKTC’de halkını doğru bilgilendiren, doğruları halkı ile paylaşan, halkın sorunlarını, hükümetin sorunlarını paylaşan bir basın-yayın kuruluşu haline gelmiştir. O bakımdan başarılarının devamını diliyorum ve daha nice yıllar basın-yayın hayatınızda bu başarıların devam etmesini diliyorum. Çalışanlara başarılar diliyorum. 

Talat: Basınımız büyük gayret içerisinde
 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, şöyle dedi: Bu akşam çok sesli demokrasimize katkıda bulunan bir yayın organımızın kuruluş yıl dönümü vesilesi ile bir aradayız. Elbette çok sesli demokrasi için en temel husus basındır ve basın özgürlüğüdür. Basın özgürlüğünde geldiğimiz nokta bakımından elbette almamız gereken mesafeler var. Özellikle basın emekçilerinin haklarını koruyabilmek ve geliştirebilmek için atılacak birçok adım var. Ancak basınımız büyük bir gayret içinde halkımıza, demokrasiyi, değişik düşünceleri aktarmak için çaba ortaya koyuyor. Diyalog Gazetesi ve televizyonu da bunlardan birisi. Ben öncelikle kuruluşunda emeği olan, sermayesi olan alın teri olan herkesi kutlamak istiyorum. Sayın Besim Tibuk’u, Reşat Akar’ı ve ama en az onlar kadar emek veren bütün basın emekçilerini Diyalog emekçilerini kutlamak istiyorum. Onların ortaya koydukları gayret, ortaya koydukları çaba, bizlere demokrasimize ve insanımızın bu ülkeye daha fazla sahip çıkmasına katkıda bulunmaktadır, bulunacaktır.

Özgürgün: Diyalog’un başarısı herkese örnek olsun
Başbakan Hüseyin Özgürgün de Diyalog Medya’nın kısa sürede gösterdiği başarının herkese örnek olmasını diledi. Özgürgün, “Yazılı ve görsel basınımızın önemli kuruluşu Diyalog’un bir yıl dönümü etkinliğinde beraberiz. Öncelikle aranızda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Diyalog Gazetesi’ni ve televizyonunu kutluyorum. Diyalog çalışanlarını, emeği geçenleri ve bugüne kadar gelmiş olduğu bu aşamada tüm hizmetleri ile gerek sosyal, gerek ekonomik gerekse de siyasal yaşantımıza önemli katkıları olan bu kuruluşumuzun bu noktaya gelmesinde tüm katkısı olan emekçileri de yürekten kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah sizin bu kısa sürede gösterdiğiniz başarı, herkese örnek olur ve bu alanda diğer iş adamlarımız da Sayın Besim Tibuk gibi yatırımlarını buralarda yapar, bundan da büyük memnuniyet duyarız” dedi.

Siber: Reşat Akar’ı kutlarım
Meclis Başkanı Sibel Siber de gecede kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Siber, şöyle dedi: “Diyalog Gazetesi’nin 4. Yaşını gönülden kutluyoruz ve nice nice başarılar diliyoruz. Toplum yaşamında basının önemi çok büyüktür ve basının etik kurallar çerçevesinde doğru bilgilendirme, iyi denetim, toplumu iyiye ve güzele yöneltir. O yüzden Diyalog Gazetesi’ne bu yönü ile de teşekkürlerimizi sunuyorum. Seçim arifesinde olduğumuz bu günlerde eleştirilerimizi yaparken, aidiyetimizi, özgüvenimizi, gelecekle ilgili çalışma motivasyonumuzu ve geleceğe dair daha iyiyi daha güzeli başaracağımıza dair umutlarımızı yitirmeden ve birbirimize eleştirilerimizi yapalım ama birbirimize olan, geleneğimiz olan sosyal ortamlardaki kucaklaşmamızı yitirmeden buna devam edelim. Bu akşamki ortamda böyle bir aynı zamanda sosyal dayanışma ortamı, bir birimizle merhabalaşma ortamı ve bir kutlama ortamı. Çok teşekkür ederiz bu ortamı sağlayan Diyalog Gazetesi’ne de Sayın Akar’a da Sayın Tibuk’a da…
 
Konuşmaların ardından pasta kesimi gerçekleşti. Gece müzik dinletisi ile devam etti. Gecede Diyalog TV’nin 2018 seçim şarkı Hodri Meydan’da canlı olarak konuklara dinletildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473