banner564

Kardeşlik bağı güçlendi

KKTC’deki Lefkoşa Başkent Lions Kulübü ile İtalya’nın Roma Ara Pacis Lions Kulübü, düzenlenen törenle ‘İkiz Kulüp’ oldu

Kardeşlik bağı güçlendi
banner598
Kamil HÜNERLİ

KKTC Lions Kulüpler Birliği’ne bağlı Lefkoşa Başkent Lions Kulübü ile İtalya’nın Roma Ara Pacis Lions Kulübü önceki gün akşam gerçekleştirilen törenle ‘İkiz Kulüp’ olduklarını tescil ettirdi.
Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleşen töreni, KKTC Lions Kulüpleri Onur Kurulu Üyesi ve Eski Bölge Başkanlarından Lion Dr. Hüseyin Cenkler yönetti.
Kendisi de bir Lion olan Meclis Eski Başkanlarından ve Eski Başbakan Hakkı Atun’un onur konuğu olarak bulunduğu törende, KKTC Lions Kulüpler Birliği ve Bağlı Kulüplerinin Başkan ve yöneticileri ile Lefkoşa Başkent ve Roma Ara Pacis Lions Kulübinden çok sayıda lions katıldı.

Ünsal: İlk olmanın gururunu yaşıyoruz.
Lefkoşa Başkent Lions Kulübü Başkanı Sultan Ünsal törende yaptığı konuşmada 2013-14 Dönem Başkanı Zekiye Türköz Başkanlığındaki kulüp yöneticilerinin Roma’ya giderek başlattığı ikizleşme sürecinin meyvesini bu dönem aldıklarını belirtti. 
KKTC Lions Kulüplerinin daha önceleri de Türkiye’deki Lions Kulüpleri ile ikizlemiş olduğunu ancak bir AB ülkesi olan İtalya’nın Roma Ara Pachis Kulübü ile ikizleşmesinin bir ilk olduğunu belirten Ünsal, bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

Vallone: Birlikte güzel işler yapacağız.
Roma Ara Pacis Kulübü Başkanı Giovanni Vallone de “Dünya barışı ve insanoğlunun gelişiminin teminatına hizmet edecek olan enerjilerimizi birleştirmek suretiyle kardeş kulüp olduk” dedi.

Atun: Kardeşlik duygularıyla bir aradayız
Törende söz alan Eski Meclis Başkanı ve Başbakanlardan Hakkı Atun ise Kıbrıs’ta Türkler ve Venediklilerin ortak izleri bulunduğuna vurgu yaparak, Venediklilerin 1500’lü yıllarda Osmanlı Türklerine karşı inşa ettikleri Lefkoşa Surları’nın bir benzeri kale kentinin de İtalya’da olduğunu söyledi. Atun, “O yıllarda adada topla tüfekle olan ilişkinin yerine şimdilerde kardeşlik duygularıyla bir arada olmamız bizleri mutlu etmektedir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474