banner564

Önemli konular irdelendi

LAÜ’deki Uluslararası Tarih Kongresi sona erdi

Önemli konular irdelendi
banner598
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “Kıbrıs Türkü’nde Demokratik Kültür ve Kıbrıs Demokrasi Tarihi” konulu 2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi sona erdi. 
LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Demokrasi Tarihi’ne katkıları olan Kıbrıslı önderlerin anısına düzenlenen altı oturumda; yurt dışından ve yurt içinden kongreye katılan bilim insanları, “Kıbrıs Türkü’nün Demokratik Kültürü ve Demokrasi Tarihi”nin ana çerçevesini oluşturacak nitelikteki bildirilerini sundular.
Kongre, dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık anısına, kongre oturumları ise Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş, Osman Örek, Necati Özkan, Faiz Kaymak ve Vehbi Zeki Serter anılarına düzenlendi. 
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İhsan Tayhani, değerlendirme oturumundaki konuşmasına başta kongrenin gerçekleştirilmesi için maddi desteğini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Yardım Heyeti Başkanlığı’na, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’e ve katkıda bulunan diğer kişilere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474