banner564

Konuklara Kıbrıs kültürü tanıtıldı

Yeniboğaziçi Pulya Festivali, birbirinden güzel etkinliklerle devam ediyor

Konuklara Kıbrıs kültürü tanıtıldı
banner598
Derya ERYURT
Yeniboğaziçi’nde bu yıl 8’incisi düzenlenen Pulya Festivali ve Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenlenen birbirinden güzel etkinliklerle devam ediyor. 
Festivalin dördüncü gecesi, Kıbrıs kültürünün konuk ülkelere tanıtılmasıyla tamamladı. Festival alanında dekor amaçlı kullanılan balya, taş fırın,  su testisi ve eşek figürleri gibi Kıbrıs kültürüne ait bir çok  nesne Türkiye, Ukrayna ve Slovakya ekiplerinin dikkatini çekmeyi başardı.  
Gösteri alanına standlar da kurularak ceviz macunu, harup pekmezi, badem ezmesi, zeytinli, hellimli gibi Kıbrıs kültürüne ait yiyecekler konuk ülkelere tanıtıldı.  
Daha sonra Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yer aldığı Kıbrıs gecesinde ilk önce Kıbrıs Kültürüne uygun şekilde kına gecesi canlandırıldı. 
Kınan gecesinin ardınan Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, orak, susta, çiftetelli gibi birçok geleneksel oyunu Kıbrıs Gecesine özel olarak hazırlanarak  kareografilerini izleyicilere sergiledi.
Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Minik Grubu da sahnede kısa bir gösteri sunarak Kıbrısa ait manileri okudular. 
Türkiye , Ukrayna ve Slovakya ekipleri de sahne alarak onlarda kendi halk oyunlarını izleyicilere sergiledi. 
Düzenlenen Kıbrıs Gecesi’nin ardından Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir Türkiye, Slovakya, Ukrayna ve Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu  ekiplerinin eğitmenlerine ayrı ayrı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474