banner564

Kültürler kaynaşacak

İskele’de bu yıl 47’ncisi düzenlenen ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festival başladı

Kültürler kaynaşacak
banner598
İskele’de bu yıl 47’ncisi düzenlenen festival önceki gün düzenlenen açılış töreniyle başladı.
12 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek festival süresince 20.Uluslararası Halk Dansları Festivali ve 32. Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği Yarışması düzenlenecek. Bisiklet ve otomobil yarışmalarının gerçekleştirileceği festivalde ayrıca çocuk şöleni, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi da yapılacak.
İskele Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, festivalin açılışı nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı’nda yapıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun Atatürk Büstü’ne çelenk koyduğu törende saygı duruşunda bulunuldu, istiklal Marşının okunması ile birlikte bayraklar göndere çekildi.
Atatürk Anıtı’nın ardından Ecevit Meydanı’nda tören yapıldı. Hasan Sadıkoğlu’nun festival ateşini yakmasının ardından festivale katılan ekipler tarafından üzerinde Türkçe ve İngilizce “Barış, Dostluk ve Sevgi” yazılı balon ve güvercinler uçuruldu.
Festivalin açılışı nedeniyle düzenlenen törenlere, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Törende, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Meclis Başkanı Sibel Siber’e plaket ve çiçek taktim etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474