banner564

Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk

Chaine des Rotisseurs üyeleri, gastronomi alanında saygınlık ifadesi olan ve yüksek gastronomiyi temsil eden armalarının yer aldığı tabelanın Merit Royal Hotel’e asılmasına karar verdiler

Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk
banner598
Chaine des Rotisseurs üyeleri, gastronomi alanında saygınlık ifadesi olan ve yüksek gastronomiyi temsil eden armalarının yer aldığı tabelanın Merit Royal Hotel’e asılmasına karar verdiler. Merit Royal Hotel’de önceki gün düzenlenen törene; Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk,  Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Dünya Chaine des Rotisseurs Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Chaine des Rotisseurs Başkanı Muhammet Hamam’ın yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Dostluk mesajı karşılık buldu
Paris’te 1248 yılında kurulan Chaine des Rotisseurs zinciri, Kuzey Kıbrıs’ta ilk yemeğini Haziran ayı içinde gerçekleştirdi. Güney Kıbrıs’tan gelen konukların da hazır bulunduğu yemekte her iki taraf üyelerine Merit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar tarafından zeytin dalı hediye edilerek gastronomi zirvesinde dostluk mesajları verilmişti. Mutfak sanatları, şarap ve yüksek kaliteli yemekle ilgilenen amatör ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan uluslararası bir gastronomi topluluğu olan Chaine des Rotisseurs’e üye gurmeler, Merit Royal Hotel’de kendilerine sunulan yemekten duydukları memnuniyeti yayınladıkları mesaj ile dile getirmişlerdi.

Arar: Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı için önemli bir kapı
Törende bir konuşma yapan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, böylesine bir arma ile onurlandırılmalarının anlamının kendileri için çok büyük olduğunu söyledi. Uzun süredir tüm ekibin yiyecek içecek ve servis alanında yaptıkları çalışmalar semeresini verdi  ve Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya tanıtılması için önemli bir kapının aralandığını belirten Reha Arar, “O gece dostluk adına Chaine des Rotisseurs Güney Kıbrıs Başkan Yardımcısı Sayın Haris Savva‘ya ve Chaine des Rotisseurs üyesi olan John Cregoriou’ya verdiğimiz zeytin dalları şimdi filizleniyor. O gece de belirttiğim gibi, bu zeytin dalları bu tipte kardeş yemeklerinin, dost yemeklerinin ülkelerimizde artmasını, bizlerin bu yemeklere çok rahatlıkla gidip gelmemizi ve her iki ülkenin gastronomi alanında gelişmesini sağlayacak. Bu gece, Merit Royal Royal Hotel’e asılan bu Chaine des Rotisseurs arması da bu kapının anahtarı olacak. Kuzey Kıbrıs’ta bir ilki daha gerçekleştirdik” dedi.

Hammam : Bu başarıyı hakettiler
Muhammed Hammam da, Chaine des Rotisseurs armasını Merit Royal Hotel’e taktim etmekten son derece mutlu olduğunu ve bu armaya sahip olmanın dünyadaki tüm oteller ve restoranlar için çok önemli olduğunu söyledi. Hammam, “Merit Royal Hotel’in bu armaya sahip olmasından dolayı gurur duyması gerekir. Bu başarıyı hakettiler. Tüm ekibi kutluyorum” dedi.
Hammam’ın konuşmasının ardından Merit Royal Hotel Genel Müdürü İrfan Hürriyetoğlu da kendilerine teşekkürlerini sundu.

Aydeniz’e plaket armağan edildi
Törene katılan davetliler arasında Kuzey Kıbrıs’ın ünlü restoranı Niazi's’in sahibi Ahmet Aydeniz de vardı. Aydeniz ile yakından ilgilenen Muhammed Hamman, Haziran ayı içinde kendilerini bir öğle yemeğinde ağırlayan ve Chaine des Rotisseurs üyelerinin büyük beğenisini kazanan Ahmet Aydeniz’e de bir plaket armağan etti.
Merit Royal Hotel’in Chaine des Rotisseurs arması üzerindeki örtü, Reha Arar, Muhammed Hammam, İrfan Hürriyetoğlu, Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk ve Interlimousine Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tibuk tarafından alkışlar arasında kaldırıldı. Törenin ardında konuklar Merit Royal Hotel’in havuz başında verilen resepsiyona katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473