banner564

Merit'te Yeşil deniz kaplumbağası yapılan tedavisinin ardından yeniden sağlığına kavuşturuldu

Koray Avcı eşlik etti

Merit'te Yeşil deniz kaplumbağası yapılan tedavisinin ardından yeniden sağlığına kavuşturuldu
banner598

Merit International Hotels bünyesinde bulunan, yaralı deniz kaplumbağalarını tedavi ve rehabilite edip tekrardan doğalarına kavuşturmayı amaçlayan Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, mutlu bir olaya daha vesile oldu. Yaklaşık 15 aydır hizmet veren merkez, geçtiğimiz günlerde bir anne deniz kaplumbağasını daha tedavi edip, yumurtalarını da kurtararak sağlığına kavuşturdu. Lapta bölgesinde balıkçılık yapan Fehmi Korkmaz’ın ağlarına takılan Almond isimli Chenolia Mydas türü yeşil deniz kaplumbağasının yapılan ilk muayenesinde kabuğunda ciddi derecede bir yumuşama olduğu tespit edildi. Kısa sürede sağlığına kavuşturulan Almond, tekrardan özgürlüğüne kavuşturuldu.
Birçok ünlü ismin ziyaret ettiği merkezin son konuğu değerli sanatçı Koray Avcı oldu. Merkez hakkında bilgi alan ve büyük heyecan duyduğunu belirten Koray Avcı, projede emeği olan herkese teşekkür etti. Koray Avcı merkez tarafından sağlığına kavuşturulan 16’ncı birey olan Almond’ın denize geri bırakılma törenine de katıldı.
Merit otelleri Sosyal Sorumluluk Projeleri Müdürü Silem Sargın Kara “ Sağlığına kavuşan ve deniz hayatı için tekrardan hazır olan her birey ile mutluluğumuz katlanarak artıyor. Aslında bizler, bir deniz kaplumbağasını değil onların popülasyonlarını da kurtarıyoruz. Özellikle bir dişi kaplumbağayı doğaya tekrardan kazandırabilmek demek gelecek nesilleri de kurtarabilmek demektir. Onları tekrardan denize geri gönderdiğimizi bu güzel anlarda bizlere eşlik eden herkese teşekkürlerimizi borç biliriz ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473