banner564

Muhteşem gece

Diyalog Gazetesi’nin birinci yaş günü, Merit Lefkoşa Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı

Muhteşem gece
banner598
HABERİN GALERİSİ
Diyalog 1 yaşında

Diyalog 1 yaşında

Mustafa ŞENAL
Diyalog Gazetesi’nin Birinci Yaş Günü önceki gün akşam Merit Lefkoşa Otel’de düzenlenen görkemli bir geceyle kutlandı. 
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar gecede yaptığı konuşmaya, Diyalog Gazetesi’nin Birinci Yıl Resepsiyonu’na katılan tüm konuklara teşekkür ederek başladı. 
‘Konuşacak çok şey var’ sloganı ile yayınlarına başlayan Diyalog gazetesi, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, sorunların ‘Diyalog yoluyla’ aşılmasına öncülük etmeyi kendine bir görev bildi” diyen Reşat Akar, teknolojik açıdan dünyanın tüm çağdaş ülkelerindeki gibi tam donanımlı bir tesis yaratmaktan duyulan mutluluğu seslendirdi.
Yola çıkarken kendisine cesaret veren, Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk olmak üzere Diyalog’un doğuşunda ve gelişiminde katkısı bulunan herkese şükranlarını sundu.

En çok okunan ikinci gazete
Kuzey Kıbrıs’ta, bir yıl gibi kısa bir sürede Diyalog Gazetesi’nin en çok satılan ve okunan ikinci gazetesi olmayı başardığına vurgu yapan Akar, “Kıbrıs Türk halkına ‘Doğru haberin gerçek adresi’ olacağımızın sözünü vermiştik. Şimdi, bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm gücümüzle, tüm olanaklarımızla Kıbrıs Türk halkının hizmetindeyiz. Daha güzel bir ülke için... Kıbrıs Türk halkının mutluluğu için... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlenmesi için... Güçlü bir barışta, güçlü taraf olabilmek için... Türkiye’nin fedakar yardımlarının ülke kalkınmasına yönlendirilmesi ve Yeşil Ada’nın yeniden yaratılması için güçlü bir ses vereceğiz” dedi.

Eroğlu: Yayın çizginiz takdire değer
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Reşat Akar’ın şahsında tüm Diyalog çalışanlarını kutlayarak, “Kıbrıs Türk Halkı’nın çağdaş gelişmelere uygun, demokratik düzen içerisinde daha refah, daha mutlu günlere ulaşabilmesi için özgür medyaya büyük görev düşmektedir. 
Medya, serbestçe konuların üzerine gitmeli, yayınlayacağı yorumlarla katkı sağlamalı ki ülke olarak gelişme sürecimiz dinamik bir şekilde devam edebilsin. Bu noktada  önemli olan kimsenin özel hayatına girilmemesi, toplumsal faydanın,ülke çıkarlarının, evrensel değerlerin gözetilmesine hassasiyet gösterilmesidir.
Diyalog gazetesinin yayın yaşamına başlamasından bu yana izlediği objektif, ülke konularına duyarlı çizgi takdir edilmeye değerdir. Sizleri kutlar, Kıbrıs Türk Halkı’na nice nice yıllar yayıncılık hizmeti verebilmenizi  temenni ederim.  
Bu vesile ile sizin şahsınızda tüm Diyalog gazetesi çalışanlarına sağlık ve başarılar diler, sevgilerimi sunarım” dedi.


Siyasilerden yoğun ilgi
Diyalog Gazetesi’nin Birinci Yıl Resepsiyonu; siyaset, iş, sanat, sivil toplum, medya dünyası ve gazete bayilerini bir araya getirdi.
Geceye; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Milletvekilleri; Ferdi Sabit Soyer, Birikim Özgür, Tahsin Ertuğruloğlu, Ersin Tatar, Faiz Sucuoğlu, Menteş Gündüz, Zeki Çeler, Zorlu Töre, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın yanında birçok siyasetçi katıldı.

Ergüçlü’den Akar’a başarı dileği
Diyalog Gazetesi’nin Birinci Kuruluş Yıldönümüne, basın camiası da ilgi göstererek destek verdi. Geceye katılanlar arasında bulunan Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü ve Kıbrıs Gazetesi Haber Müdürü Ali Baturay, Diyalog Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı kutlayan meslektaşları arasındaydı.
Geceye katılan medya kurumu temsilcileri arasında; Genç TV Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci ve yöneticileri, Kanal T Yöneticileri, Volkan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt, TAK Müdürü Neriman Saygılı, Anadolu Ajansı Kıbrıs Temsilci Murat Demirci, Cihan Haber Ajansı Temsilcisi Remzi Samar, çok sayıda köşe yazarı ve gazeteci vardı...

Sivil toplumdan ve bayilerden tam destek
Görkemli bir törenle birinci yaşını kutlayan Diyalog Gazetesi’nin resepsiyonuna; sendika, sivil toplum, turizm örgütü temsilcileri ve işletmecileri de katıldı. Toplumdaki her kesimin sesine yer verdiği için Diyalog Gazetesi yöneticilerine teşekkür eden sendika ve sivil toplum örgütü yetkilileri, ‘Diyalog’un açtığı tarafsız ve bağımsız pencereden sesimizi duyurduğumuz için çok mutluyuz’ dedi.

Diyalog çıktı, gazete satışlarımız arttı
Geceye katılan Diyalog Gazetesi’nin baskısını, dağıtımını ve satışını yapan matbaa ve bayii yetkilileri de Diyalog Gazetesi’ne nice başarılı yıllar diledi.
Tüm dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da yazılı basının kan kaybettiğine dikkat çeken gazete bayileri, “Diyalog, ilk çıktığı günden itibaren sürekli yükselen bir satış trajı yakaladı. Bu bizim için de sevindirici bir gelişme oldu. Okurlar, Diyalog ve promosyonları sayesinde yeniden gazete okumaya başladı. Birçok gün Diyalog Gazetesi sabah saatlerinde tükeniyor” diyerek düşüncelerini aktardı.

Pastayı: Tibuk, Akar ve Arar birlikte kesti
Merit Lefkoşa Hotel’deki resepsiyonda, konuşmaların ardından Diyalog Medya Grubu’nun bir yıllık serüvenini gösteren sineviyon gösterisi sunuldu. Gece, Ediz Onay ve Grup Boğaziçi’nin konseriyle devam etti. Diyalog Gazetesinin Birinci Yıl Dönümü Resepsiyonu; Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Diyalog Medya Grubu Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ve Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın birlikte gerçekleştirdiği pasta kesimiyle son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474