banner564

“Umut ayakta”

Talip Atalay, “Eğer biz istersek, psikolojik sınırlarımızı aşabilirsek, kalıcı barışın yeniden geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi adada hakim olması mümkün” dedi

“Umut ayakta”
banner598
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, “Umut ayaktadır, eğer biz istersek, psikolojik sınırlarımızı aşabilirsek, kimsenin kimliğini inkâr etmeden rahatlıkla kalıcı barışın yeniden geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi adada hakim olması mümkün” dedi.
Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile BM Din ve İnanç Özgürlüğü Raportörü Heiner Bielefeldt dün öğle yemeğinde bir araya geldi.
Deep Blue Niyazi Restoran’da yer alan yemeğe İsveç Büyükelçiliği Dinler Arası Diyalog Koordinatörü Salphy Weideru, Kıbrıslı Türk Müzakereci Ergün Olgun, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Kültürel Miras Teknik Komite Üyesi Ali Tuncay, BM İnsan Hakları Komiserliği mensubu Christoph Posheux ile diğer bazı yetkililer katıldı.

Yemek öncesinde BM Din ve İnanç Özgürlüğü Raportörü Heiner Bielefeldt Atalay’a “Freedom Of Religious Belief” (Dini İnanç Özgürlüğü) isimli kitabını sundu ve birlikte basına açıklamalarda bulundular.

Bielefeldt: İnanç özgürlüğü insan hakkı
BM Din ve İnanç Özgürlüğü Raportörü Heiner Bielefeldt konuşmasında, adada yıllardır yaşayan değişik dinlere sahip toplulukların dini liderlerini bir araya getirmek ve değişik dinlere sahip kişiler arasında diyalog başlatma yönündeki uğraş ve girişimlerinden dolayı Atalay’a teşekkür etti.
Dini inanç özgürlüğünün bir insan hakkı olduğunu kaydeden Bielefeldt, insan haklarının da büyük bir statüye sahip olduğunu ve kaçınılmaz hakları oluşturduğunu ifade etti.

Atalay: Değişim umuttur
Din İşleri Başkanı Talip Atalay da Bielefeldt’i aralarında görmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, bunun bir şeylerin değiştiğini, değişmekte olduğunu, değişimin umut olduğunu göstermesi bakımından önem taşıdığını söyledi.
Süreçte Bielefeldt’in ifade ettiği gibi ciddi bir gelişme olduğunu belirten Atalay, sabırla bu noktaya gelindiğini ve BM’nin desteğinin de büyük katkısı ve önemi bulunduğunu kaydetti.
İsveç hükümetinin destek ve katkılarını da unutmamak gerektiğini ifade eden Atalay, Rum Başpiskopos ve diğer dini yetkililerin olumlu yaklaşımlarının da süreçte önemli olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474