banner564

Yoğun katılım sevindirdi

Beyarmudu Belediyesi’nin düzenlediği Patates Festivali’nin açılışı yapıldı

Yoğun katılım sevindirdi
banner598
Beyarmudu Belediyesi’nin düzenlediği 7’nci Patates Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı önceki gün yapıldı.
6 Ağustos'a kadar sürecek festivalin açılışı, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından yapıldı.
Festivalin açılışınd konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip belediyenin son yıllarda kültür ve sanata büyük yatırımlar yaptığını belirterek, amaçlarının çağdaş bir belediye yaratmak olduğunu ifade etti.
Edip, festivalin uluslararası boyutuyla artık bir marka haline geldiğini dile getirerek, bunun yanında yerli üretim ve yerlianatçıların desteklenmesinin de büyük önem taşıdığını kaydetti.
Festivalin açılışına katılan Başbakan HüseyinÖzgürgün ise konuşmasında, “Sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik yönden ülkeye önemli katkılar sağlayan festivaller, yapıldığı yörenin sosyal, kültürel gelişimine, turizmine, dolayısıyla da ekonomisine destek oluyor” dedi.
Festivalde ayrıca; TC Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da birer konuşma yaptı.
Festivale bu yıl, Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğununyanısıra Rusya, Fransa,Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Karadağ, Türkiye Cumhuriyeti'nden Ankara ve Mudanya Belediyeleri halk dansları ekibi de katılarak muhteşem folklor gösterisi sundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473