banner564

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Oramiral Bostanoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle KKTC’de bulunan Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Oramiral Bostanoğlu’nu kabul etti
banner598

Lefkoşa, 21 Temmuz 14 (T.A.K): Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle KKTC’de bulunan Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu kabul etti.

Kabulde Bostanoğlu’na Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşlik etti.

Eroğlu: “törenleri çeşitlendirip güzelleştirdik”

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.30’daki kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bostanoğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsilen aralarında olmasının kendilerini onurlandırdığını kaydetti.

1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünü kutladıklarını dile getiren Eroğlu, 40. yılda kutlama törenlerini biraz daha çeşitlendirdiklerini ve güzelleştirdiklerini söyledi.

“Tören ve uçakların gösterisi çok beğenildi”

Eroğlu, kutlamalar için adaya gelen konukların töreni ve uçakların gösterisini çok beğendiklerini de dile getirdi.

Kutlamalar için değişik ülkelerden konukların KKTC’ye geldiğini söyleyen Eroğlu, bunun önemli olduğunu, ilerleyen günlerde daha da fazla konuk ve üçüncü ülkelerden daha etkili konuklarla törenler düzenleme temennisinde bulundu.

Türkiye’nin bu bayramlarda her zaman en üst düzeyde temsil edildiğini kaydeden Eroğlu, bunun Anavatan Türkiye’nin KKTC’ye verdiği değeri ortaya koyduğunu söyledi.

Bostanoğlu: “40. Yıla yaraşır görkemli törenler”

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da, Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü kutlamaları nedeniyle adada bulunduğunu söyledi ve törenlerin 40. yıla yaraşır biçimde, çok görkemli şekilde icra edildiğini söyledi.

“Bundan sonra da yanınızdayız”

Bostanoğlu, TSK olarak Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ve her türlü desteği sağlayacağını ifade etti.

Bostanoğlu, en son 2004 yılında adaya geldiğini ve arada geçen zaman içerisinde KKTC’nin çok geliştiğini gördüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Oramiral Bostanoğlu ziyaret anısına birbirlerine plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474