banner564

Esed güçlerinin operasyonlarında 47 kişi öldü

SURİYE'DE İÇ SAVAŞSuriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 47 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed güçlerinin operasyonlarında 47 kişi öldü
banner598
Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 47 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, rejime bağlı ordu güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde 13, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Hama'da 5, Humus ve Rakka'da 4'er, Dera, Haseke, İdlib'te 3'er, Lazkiye, Deyru'z Zor ve Kuneytra'da birer olmak üzere toplam 47 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Rakka kentine bağlı Tabka ilçesinde yer alan Tabka askeri havaalanına tank, roket ve toplarla saldırdığı ifade edildi.

IŞİD'in Tabka havaalanının büyük bir kısmının kontrolünü sağladığı dile getirilen açıklamada, havaalanı ve çevresinde IŞİD ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve orduya bağlı savaş uçaklarının söz konusu havaalanı çevresinde IŞİD mevzilerini bombaladığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerinin, başkent Şam'ın Muleyha beldesinde Muleyha Hava Savunma Başkanı Tümgeneral Adnan İmranı öldürdüğü iletildi.

Esed güçlerinin Muleyha beldesi ve çevresinde silahlı muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri yoğun birşekilde bombalandığı işaret edilen açıklamada, kentin Duma, Cobar, Dareya ve Kabun bölgesinin rejimin kara ve hava saldırılarına maruz kaldığı vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473