banner564

İpotekli malların satışıyla ilgili yasa mecliste

Güney Kıbrıs’a verilecek 6. dilim kredi için Troyka’nın önkoşullarından biri olan “ipotekli malların açık artırmayla satılmasına” ilişkin yasa, dün Rum Meclis komitesinde görüşülmeye başlandı.

İpotekli malların satışıyla ilgili yasa mecliste
banner598

 İpotekli malların yarı fiyatına satılmasına yönelik düzenlemeler içeren yasa, partilerden tepki aldı.

6. DİLİM KREDİ İÇİN TROYKA’NIN ÖNKOŞULLARINDAN BİRİ OLAN YASAYA PARTİLER KARŞI

Lefkoşa, 12 Ağustos 14 (T.A.K): Güney Kıbrıs’a verilecek 6. dilim kredi için Troyka’nın önkoşullarından biri olan “ipotekli malların açık artırmayla satılmasına” ilişkin yasa, dün Rum Meclis komitesinde görüşülmeye başlandı. İpotekli malların yarı fiyatına satılmasına yönelik düzenlemeler içeren yasa, partilerden tepki aldı.

Simerini gazetesi, “Troyka Malların Ucuza Satılmasında Israrlı” başlığıyla manşete çektiği ve diğer gazetelerde de manşet olan haberde, Troyka’nın yalnızca bankaların haklarının korunmasıyla ilgilendiği, mudiler ile borçluların haklarına kayıtsız kaldığı yorumu yapıldı.

Fileleftheros gazetesi ise, partilerin yasayla ilgili değişiklik önerilerinin Troyka tarafından reddedildiğini ve üç tarafı (hükümet, partiler, Troyka) da memnun edecek bir formül bulunamadığı için yasanın gereken çoğunluğu sağlayamadığını belirtti.

Yasanın, Rum kesiminin 6’ıncı kredi dilimini alması için önkoşul olduğunu kaydeden gazete, yasanın görüşülmesine bugün meclis komitelerinde devam edileceğini aktardı.

Hükümetin yasanın değişiklikler olmadan onaylanmasını istediğini ve Troyka’ya gönderme yaptığını yazan gazete, ortak bir cephe açan muhalefet partilerinin ise yasada değişiklik yapılmasını istediklerini ancak Maliye ve İçişleri bakanlarının Troyka kaynaklı zorluklara atıfta bulunduklarını ekledi.

Haber Alithia gazetesinde “Troyka’nın (Değişiklik Önerilerine) Sekiz Hayır’ı- Komiteler Bugün Yeniden Toplanıyor- DİSİ Doğru Dengeler Bulunmasını ve Uzlaşmaya Varılmasını İstiyor”, Haravgi’de “Hükümet ve Troyka Duvara Tosladı”, Politis gazetesinde ise “Hükümet Malların Korunması İçin Fikirler Ortaya Atıyor” başlıklarıyla yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474