banner564

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor

BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 805'e yükseldiği bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor
banner598
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 805'e yükseldi

Yaşamını yitirenler arasında bir hamile kadın da bulunuyor

Gazze, Erbil 25 Temmuz 14 (T.A.K): BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 805'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda 190'ı çocuk, 97'si kadın ve 47'si yaşlı olmak üzere 805 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 207 kişinin yaralandığını belirtti.

Günün ilk saatlerinde Gazze'deki tarım arazilerinin ve evlerin hedef alındığı saldırılarda 3 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini ifade eden Kudra, ölenler arasında Deyru'l Belah kentinde evine saldırı düzenlenen hamile bir kadının da bulunduğunu kaydetti.

Ban :“İsrail'in, Gazze'deki okul ve sivillerin sığındığı diğer noktaları bombalanmasını şiddetle kınıyoruz”

Diğer taraftan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in, Gazze'deki bir okulu bombalamasını "şiddetle" kınadı.

Irak'ın Erbil kentinde resmi temaslarda bulunun Ban, gazetecilerin, İsrail ordusunun, sivillerin sığındığı BM okulunu hedef almasını hatırlatması üzerine, "İsrail'in, Gazze'deki okul ve sivillerin sığındığı diğer noktaları bombalanmasını şiddetle kınıyoruz. Bu bombalamalar sırasında birçok çocuk ve kadının yanı sıra Birleşmiş Milletler çalışanları da hayatını kaybetti. Filistin halkına yardım etmek ve halkı, savaş bölgesinden uzaklaştırmak için girişimlerimiz sürüyor" dedi.

BM Genel Sekreteri, Hamas'ın roket saldırılarını da kınadığını belirtti. Ban, İsrail'in Hamas'a yönelik operasyonlarında sivillere dikkat etmesi gerektiğini ifade ederken BM İnsan Hakları Komisyonunda bir soruşturmanın devam ettiğini hatırlattı.

Ban, iki tarafın da çatışmalarda, halkın güvenliğine dikkat etmesi gerektiğini tekrarladı. Ban, ayrıca Ramallah'taki durumun BM Güvenlik Konseyi tarafından görüşmeye alındığı bilgisini paylaştı.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzey doğusundaki Beyt Hanun'da evlerini terk eden sivillerin sığındığı bir Birleşmiş Milletler okulunu tank ateşiyle vurmuş, saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473