banner564

Kerry'den Gazze için telefon diplomasisi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'deki durumu ele almak üzere aralarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu bazı mevkidaşları ile son günlerde birçok kez telefonda konuştu.

Kerry'den Gazze için telefon diplomasisi
banner598

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, aralarında Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da bulunduğu bazı mevkidaşları ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

Washington, 15 Temmuz 14 (T.A.K.): ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'deki durumu ele almak üzere aralarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu bazı mevkidaşları ile son günlerde birçok kez telefonda konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze'de devam eden şiddeti sona erdirmek için çabalarını sürdürdüğünü bildirdi. ABD'nin, Kasım 2012'deki ateşkes anlaşmasına dönülmesi dahil, taraflar arasındaki düşmanlıkların sona erdirilmesine katkı sağlamak için bölgedeki ülkelerle çalışmaya odaklandığını belirten yetkili, Kerry'nin de bu doğrultuda bazı önemli ortaklarla düzenli istişare halinde olduğunu kaydetti.

Yetkili açıklamasında, "12 Temmuz ile bugünü kapsayan dönemde, Bakan Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile dört, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile iki kez konuştu. Kerry ayrıca, Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile iki, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile de birer kez görüştü" bilgisini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474