banner564

Özersay ve Mavroyannis yarın yeniden görüşecek

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ile Rum Yönetimi Müzakerecisi Andreas Mavroyannis, dünkü 6 saatlik görüşmelerinin ardından yarın yeniden bir araya gelecek.

Özersay ve Mavroyannis yarın yeniden görüşecek
banner598

Tam gün sürmesi beklenen görüşmede geçmişte sağlanan yakınlaşmalar, yol haritası ve gyö’ler ele alınacak

Lefkoşa, 17 Temmuz 14 (T.A.K.): Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ile Rum Yönetimi Müzakerecisi Andreas Mavroyannis, dünkü 6 saatlik görüşmelerinin ardından yarın yeniden bir araya gelecek.

Yarınki özel görüşme, yine ara bölgede saat 09.30’da başlayacak.

Kudret Özersay, yarınki özel görüşmenin tam gün öngörüldüğünü ve “geçmişte sağlanan yakınlaşmaların, bundan sonra nereye gidileceği konusunun, Kıbrıs Türk tarafının önerdiği yol haritasının ve Güven Yaratıcı Önlemlerin” ele alınacağını ifade etmişti.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Özersay, dünkü müzakereciler görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ise, Kıbrıs Türk tarafının “geçiş dönemi düzenlemeleri” ile “güvenlik ve garantiler” konularında iki öneride bulunduğunu; Kıbrıs Rum tarafının da “vatandaşlık” konusunda bir öneri sunduğunu açıklamıştı.

Özersay, dünkü görüşmede çözümü zor olan konuları ele aldıklarını söylemişti.

Dünkü görüşmede, federal kamu yönetimi ile bağlantılı konular ve Kamu Hizmeti Komisyonu, kamu görevlilerinin sayısı ve alacakları pozisyon gibi çeşitli konular gündeme gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474