banner564

Radyo Vatan’ın 15’inci kuruluş yıldönümü kutlandı

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Vatan’ın 15. kuruluş yıldönümü dün akşam verilen kokteylle kutlandı.

Radyo Vatan’ın 15’inci kuruluş yıldönümü kutlandı
banner598

EROĞLU: “RADYO VATAN’IN YAYINLARI KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIMDIR...”

YARIMBAŞ: “RADYO VATAN GEREK EĞİTİCİ YAYINLARI, GEREKSE NAĞMELERİYLE KIBRIS TÜRK HALKININ GÖNÜL TELİNE DOKUNMAYA DEVAM EDECEK...”

ERDOĞAN: “FAALİYETLERİMİZİ DİNLEYİCİLERDEN GELEN OLUMLU MESAJLARIN VERDİĞİ GÜÇLE, YAYIN KALİTEMİZİ ARTIRIP, YAYIN İÇERİKLERİMİZİ ZENGİNLEŞTİREREK SÜRDÜRME AMACINDAYIZ...”

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Vatan’ın 15. kuruluş yıldönümü, dün akşam verilen kokteylle kutlandı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın bahçesinde yer alan kokteyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, bazı bakanlar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, görev süresi dolan Sivil Savunma eski Başkanı Fırat Alakuş, milletvekilleri, üst düzey yetkililer, davetliler ve çalışanlar katıldı.

Kokteylde Radyo Vatan’ın 15. yıl pastası da kesildi.

EROĞLU: “YAYINLARI KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN BÜYÜK KAZANIM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kokteylde yaptığı konuşmada KKTC’nin sesi olan Radyo Vatan’ın birçok başarıyla imza attığını vurguladı.

Radyo Vatan’ın yayınlarını takdir eden ve bu yayınların Kıbrıs Türk halkı için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Eroğlu, “Ben Radyo Vatan Nihavent’i çok seviyorum. Özellikle yolda olduğum zamanlarda mutlaka Türk Sanat Müziği programları dinliyorum...” dedi.

Konuşmasında Sivil Savunma Teşkilatı’nın başarılarına da dikkat çeken Eroğlu, KKTC halkının sempatisini kazanan teşkilatın her geçen yıl geliştiğini vurguladı.

ALAKUŞ’A VE YARIMBAŞ’A BAŞARI DİLEDİ

Derviş Eroğlu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı görevini tamamlayan ve kısa süre sonra Türkiye’ye dönecek olan Fırat Alakuş’a yeni görevinde başarı diledi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı görevine atanan Fatih Yarımbaş’ı da tebrik eden Derviş Eroğlu, hem Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nı, hem de Radyo Vatan çalışanlarını başarılarından ötürü kutladı.

“RADYO VATAN KIBRIS TÜRK HALKININ GÖNÜL TELİNE DOKUNMAYA DEVAM EDECEK...”

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş da kokteylde konuklara hitaben bir konuşma yaparak, “Radyo Vatan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek eğitici yayınlarıyla, gerekse nağmeleriyle Kıbrıs Türk halkının gönül teline dokunmaya devam edecek” dedi.

Radyo Vatan’ın, hizmetlerini kaliteli ve eğitici yayın anlayışıyla sürdürdüğünü vurgulayan Yarımbaş, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, devlet yetkililerine ve halka desteklerinden ötürü teşekkür etti.

“RADYO VATAN TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP EDİYOR...”

Radyo Müdürü Nediye İpek Erdoğan ise yaptığı konuşmada, Kuzeyin Sesi Radyo Vatan’ın toplumun her kesimine hitap ettiğini vurgulayarak, “Faaliyetlerimizi dinleyicilerden gelen olumlu mesajların verdiği güçle, yayın kalitemizi artırıp, yayın içeriklerimizi zenginleştirerek sürdürme amacındayız. Bu konudaki en büyük değerlendiricimiz ve destekçimiz hiç şüphesiz KKTC halkıdır...” dedi.

Radyonun müzik, eğitim, sağlık, çevre, kültür, sanat, trafik ve kültürel içerikli yayınlarına işaret eden Erdoğan, hazırladıkları sağlık programlarıyla toplumu bilinçlendirmeyi ve bu konudaki duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan, Kuzeyin Sesi Radyo Vatan’ın doğal afetlerde bir afet radyosuna dönüşebileceğini de anımsatarak, radyonun sadece sabit tesisleriyle değil, mobil radyo yayın aracıyla en kötü ortamlarda bile hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi.

RADYO VATAN VE TRT İŞBİRLİĞİ

Türkçe’nin doğru kullanımı ve radyo yayıncılığı konularında TRT ile işbirliği yaptıklarını anlatan Nediye İpek Erdoğan, radyo personeline düzenli olarak eğitim olanağı sağlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaptıklarını da ifade eden Erdoğan, 2000 yılından beri anaokullarda, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilerin konuk edildiği programlar yapıldığını kaydetti.

KAMU SPOTLARI HAZIRLANIYOR

Ülke tanıtımına önem verdiklerini dile getiren Radyo Müdürü Erdoğan, KKTC’nin köy köy, kent kent dolaşıldığını, yapılan röportajlarla toplum yaşamının, sosyal ve kültürel faaliyetlerin, üretimlerin, gelenek ve göreneklerin dinleyicilere ulaştırıldığını belirtti.

Yayın Yüksek Kurulu ile de işbirliği yaptıklarını belirten Nediye İpek Erdoğan, ülkedeki tüm radyo ve televizyonlarda yayınlanmak üzere yangın, tütün ve tütün ürünlerinin zararları ve sağlık konularında kamu spotları hazırladıklarını vurguladı.

26 Temmuz 1999’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından açılışı yapılarak yayın hayatına giren, Kuzeyin Sesi Radyo Vatan ile başlayan radyoculuk faaliyetlerinin Radyo Vatan Nihavent ve Radyo Vatan Türkü’yle sürdüğünü anımsatan Erdoğan, çalışma arkadaşlarına özverilerinden ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Radyo Vatan’ın 15. yıldönümü pastası kesildi. Daha sonra da kokteyle geçildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473