banner564

Rusya'nın Ukrayna sınırını havadan ihlal etmeye devam ettiği bildirildi

Ukrayna Terörle Mücadele Operasyonu Basın Sözcüsü Vladislav Seleznev, Rusya'nın Ukrayna sınırını havadan ihlal etmeye devam ettiğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna sınırını havadan ihlal etmeye devam ettiği bildirildi
banner598
Kiev/Lugansk/Donetsk, 30 Temmuz 14 (T.A.K.): Ukrayna Terörle Mücadele Operasyonu Basın Sözcüsü Vladislav Seleznev, Rusya'nın Ukrayna sınırını havadan ihlal etmeye devam ettiğini bildirdi.

Seleznev, sosyal paylaşım ağı Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırını havadan ihlal etmeye devam ettiğini belirtti. Rusya'nın bu ve buna benzer olayları defalarca tekrarladığını kaydeden Seleznev, Rus uçaklarının bazen Ukrayna topraklarına 50 kilometreye kadar girdiğini ve özellikle Lugansk şehri üzerinde bu durumun açıkça fark edildiğini ifade etti.

Öte yandan Seleznev, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Devlet Başkanı Petr Poroşenko'nun talimatı doğrultusunda, sivil nüfusun yaşam yerlerine karşı ateş açmadığını vurguladı.

"SINIR BİRLİKLERİNE RUSYA'DAN TOPÇU ATEŞİ AÇILIYOR"

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Basın Sözcüsü Andrey Lysenko ise yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırında bulunan Ukrayna Kara Kuvvetleri birliklerine karşı Rusya topraklarından yapılan topçu saldırılarının sayısının gittikçe arttığını aktardı.

Rus Kara Kuvvetleri tarafından Ukrayna sınır birliklerine karşı gün içinde ortalama olarak 3-5 topçu saldırısı gerçekleştirildiğini bildiren Lysenko, Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki Ukrayna-Rusya sınırının son iki ay içinde ağır çatışma bölgesi haline geldiğini vurguladı.

Lysenko, 5 Haziran tarihinde sınırda gerçekleşen ilk kışkırtmalardan bu yana Rusya topraklarından yüzlerce kez silahlı saldırı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473