banner564

2 yılda 27 Türkiye rekoru kırdı

2 yılda 27 Türkiye rekoru kırdı
banner598
Atletizmde sadece 2 yıl önce profesyonel olan 17 yaşındaki Mizgin Ay, bu zamana kadar 27 Türkiye rekoru kırdı. Hedefi ise kadınların "Usain Bolt"u olmak.
Ankara'nın  Beypazarı ilçesinde yaşayan ve atletizmde 2 yılda yıldızlarla gençlerde 27  Türkiye rekoru kıran Mizgin Ay, "Kadınların  Usain Bolt'u olmak istiyorum." dedi.

Sadece 2 yıldır profesyonel
Batman'dan mevsimlik işçi olarak geldikleri  Beypazarı'na yerleşen bir ailenin kızı olan 17 yaşındaki Mizgin Ay yaptığı açıklamada, atletizmle 10 yıl önce tanıştığını söyledi. Beypazarı  Anadolu Lisesi'nin seçmelerinde antrenörü Muhsin Soysal tarafından keşfedildiğini anlatan Mizgin, 2 yıldır profesyonel olarak spor yaptığını dile getirdi.

Kadınların "Usain Bolt"u olmak istiyorum
"Onu çok seviyorum, bir hayranıyım. Kesinlikle bir gün onunla tanışacağıma inanıyorum. Çok iyi bir sporcu olursam tanışırım onunla. İlk yarışlara girdiğimde kimse beni bilmiyordu. Girer girmez arkadaşlara fark atmıştım. Bana 'Türkiye'nin  Usain Bolt'u' demişlerdi. Bu lakabı çok beğenip, sevdim ve hala öyle diyorlar. Kadınların  Usain Bolt'u olmak istiyorum. Şu an lakabım da öyle. Ayrıca 'rekor canavarı' diye bir lakabım var. Elimden geleni yapacağım."

27 rekor kırdı
Mizgin, iki yıllık profesyonel atletizm hayatında 100, 200 ve 4x100 ile 4x400 metrelerde birçok başarıya ulaşarak, rekorlar kırdığını ifade etti. Mizgin Ay, "Şu ana kadar 12 Türkiye rekoru bana ait. Bunları geliştirerek 27  Türkiye rekoru kırdım. Bunlar iki yılda oldu. Her yıl daha da geliştireceğim ve rekorlar artacak." şeklinde konuştu.
Atletizme başlamadan önce okul bahçesinde futbol oynadığını anlatan Mizgin Ay, başarılarının ardından artık bilinen bir isim haline geldiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473