banner564

Akıncı heyeti kabul etti

Cumhuriyet Kupası için KKTC’ye gelen Londra Türk Futbol Federasyon Karması resmi ziyaretlerde bulundu

Akıncı heyeti kabul etti
banner598
Akıncı, KKTC’nin kuruluşunun 32’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında ülkeye gelen Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu ekibinden bir heyeti kabul etti.
Mustafa Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk toplumun önemli bir kısmının İngiltere’de yaşadığını, dolayısıyla İngiltere’de eğitsel ve kültürel faaliyetlerin sürdürülmesinin Kıbrıs Türk kültürünün canlı tutulması açısından önemli olduğunu, bunun İngiltere ve ülkedeki Kıbrıslı Türkler arasındaki kurumsal ilişkileri canlı tutmaya yardımcı olduğunu ifade etti. Karmalar arasında bugün yer alacak futbol maçının buna bir örnek teşkil ettiğini belirten Akıncı, “Bu bir bağdır bu bağı sürdürmek ve güçlü tutmak önemli” dedi.
Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Asbaşkanı Nazım Çelebi ise yaptığı konuşmada, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Çelebi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, yarın Girne 20 Temmuz Stadında, Kıbrıs Türk Futbol Federasyon Karması ile Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Karması arasında oynanacak olan “Cumhuriyet Kupası 2015” karşılaşmasına davet etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474