banner564

“Gerilim azalmalı”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin son yıllarda çok yorulduğunu belirtti

“Gerilim azalmalı”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin son yıllarda çok yorulduğunu, bütün gerilim alanlarını azaltmak gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, salt anayasayı başkanlık sistemi olarak göstermenin sakıncalı olduğunu kaydetti. 
TRT’de katıldığı programda soruları cevaplayan Başbakan Davutoğlu, hükümet olduklarında ilk planda neler yapacakları sorusuna da muhatap oldu. Davutoğlu, daha onurlu bir hayat sağlamanın vazifeleri olduğunu dile getirerek, her dönemde kendisine bir ev ödevi listesi çıkarttığını söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Mesela, genel başkan seçildiğimde, kendime 3 görev tanımladım. Bir, partinin birliğini beraberliğini koruyacağız. İki, Türkiye’deki bütün projeleri aksamadan yürüteceğiz. Üç, ülkeyi seçime götürürken, iç barışı temin edecek her türlü tedbir alınacak. O gün akşam da yine üç görevi tanımlamıştım. Bir, partimizin oy düşüşü varsa, tazelenmeye ihtiyacı var. Beş ayda bunu yapmaya çalıştım. İki, ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız demiştik. Üç, terörle mücadele de dahil olmak üzere, bir taraftan mücadeleyi yapacağız, bir taraftan da seçim yapacağız.”
“Türkiye’de sevgi tohumları ekmek” ifadesini sadece sevdiği bir söz olarak söylemediğine işaret eden Davutoğlu, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun, onları bir araya getirmek. Son dönemde, sanki farklı kaderlerimiz varmış gibi ayrışma içine girenler oldu. Hepimizin sükunetle düşünmesi lazım. Gezi olayları bize ne öğretti? Gezi olayları şunu öğretti; gösteri ve fikir özgürlüğü kapsamındaki ‘hak ve özgürlükler kutsaldır’. Ama bunları kamu düzeni içerisinde yapmak lazım. 17-25 Aralık operasyonları ‘sivil toplum önemlidir’ bunu gösterdi. Çizgiler çok açık. ‘Sivil toplum esastır’ ama devlete hesap vermeden devlete hükmetmeye kalkmayacak. Kobani olayları ne gösterdi? ‘Bütün tartışmaları yapmak esastır’ ama terörle mücadele bağlamında müsamaha gösterilemez. Hedefim, her kesimle konuşarak, önce bu tansiyonu düşüreceğiz. Ne tartışırsak tartışalım, medeni bir şekilde ortak kadere inanarak tartışmamız lazım.” şeklinde konuştu. 


"Reformlar ilk 6 ayda tamamlanacak"
Davutoğlu şöyle dedi: “Büyük bir yapısal reform süreci başlatmak. Dünya şartları değişirken, reform her günün ihtiyacıdır. 5 sene önceki yasa bazen eskiyebiliyor. Hem siyasal hem ekonomik reformlar. İlk 6 ayda tamamlayacağız. Yargı reformu başta olmak üzere. Özgürleştirici ve sosyal hayatı düzenleyeci reformlar yapacağız. Hükümet programımızla birlikte bir karne gibi halka açıklayacağız. İlan ettiğimiz bütün projelerin takvimlendirmesini yapacağız. Hepsi sistematik içinde takip edilecek. Millet bize ödev verdi."

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474