banner564

Esed’e destek

Rusya, Suriye’de bir iktidar değişiminin yaşanması halinde bunun tüm bölge için bir felaket olacağı konusunda uyarıda bulundu

Esed’e destek
banner598
Rusya, Suriye’de bir iktidar değişiminin yaşanması halinde bunun tüm bölge için bir felaket olacağı konusunda uyarıda bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, böylesi bir değişimin bölgeye etkisinin “Bölge bir başka kara deliği daha kaldıramaz” benzetmesi yaparak “felaket” olacağını söyledi. 
ABD ve Avrupalı müttefikleri, Rusya’da Beşşar Esed’i meşru lider olarak görmezken, Esed’i devirmeye çalışan muhaliflere de destek oluyor. Diğer yandan Rusya yönetimi de Esed yönetimine her türlü desteği sağlıyor. 
Rusya’nın Suriye konusundaki bu politika değişikliğine işaret eden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova da, bir Rus gazetesine verdiği demeçte “Eğer bir Ortadoğu ülkesinde iktidarın şiddet kullanarak değiştirilmesi operasyonu gerçekleştirilirse, bu sadece Suriye için felaket olmaz. Aynı zamanda bölgede meydana gelecek yıkıcı olaylar zincirinin en tehlikeli unsuru olur. Bölge bir kara deliği daha kaldıramaz” ifadelerini kullandı. 
Rusya’nın Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Dışişleri yetkilisi, bölgenin sadece “korkunç” bir ülkeler topluluğuna dönmeyeceğini; aynı zamanda eş zamanlı “patlayabileceği” uyarısında bulundu.
Zakharova, “Peki sonra ne olur? İşte İslam Devleti’nin (IŞİD) ihtiyaç duyduğu şey de bu. Normalin çok üzerinde bir diğer kaos alanı daha. Bu yüzden biz en önemli görevin, Suriye’de iktidar yapısını korumak olduğunu söylüyoruz” diye ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473