banner564

Akova’da saha sıkıntısı

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Birinci Lig ekibi Akova antrenman yapma konusunda sorun yaşıyor

Akova’da saha sıkıntısı
banner598
Takımlarımız yeni sezona yönelik hazırlıklarına başlarken, 1.hazırlık dönemini en iyi şekilde geçirebilmek için çok yoğun çalışılması gerekiyor. Ancak ülke futbolunda yıllardır baş gösteren sezon öncesi hazırlık çalışmalarını yapabilecek sahalar konusunda her yıl ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Ciddi sorunlar var
Süper Lig ve 1.Ligde mücadele edecek olan birçok takımın antrenman yapacak sahalar bulma konusunda Girne ve Güzelyurt bölgesi haricinde diğer bölgelerde ciddi sorunlar yaşanıyor. Orta Mesarya’nın 1.ligdeki temsilcisi Akova 20 Temmuz’da başladığı yeni sezon hazırlıkları ile birlikte antrenmanlarını yapabilecek saha konusunda büyük sorun yaşıyor. 

Antrenman sıkıntısı başladı
26 Temmuz Çarşamba günü ihale süreci tamamlanacak olan Eray Vudalı Stadı sentetik çim serme işlemlerinin süratle tamamlanarak yeni sezona yetiştirilmesi beklenilirken, hazırlık sürecinde antrenman yapacak saha bulmakta sıkıntı baş gösterdi. 

Bölge takımları da sıkıntılı
Bölgede aynı sorunları yaşayan Gençler Birliği, Yeni Boğaziçi, Dumlupınar, Mormenekşe takımları Doğu Akdeniz Üniversitesi çim sahasını orta kullanım konusunda DAÜ yetkilileri ile anlaşırken, Akova saha kullanım için yapmış olduğu Serdarlı 14 Ağustos Stadı, Turunçlu Hasan Bardakko Stadı girişimleri ara ekim yapıldığında dolayı sonuçsuz kaldı. 

Vudalı yardım istedi
Akova Spor Kulübü başkanı Sermen Vudalı, yeni sezon hazırlıklarını yapabilecek saha bulmak konusunda yaşanan sıkıntıların ciddi boyuta olduğuna dikkat çekerek, Spor Dairesi yetkililerinde bu konuda yardım beklediklerini belirtti. 

Birinci hazırlık dönemi önemli
Vudalı, 1.hazırlık döneminin lig mücadelesi öncesinde çok önemli olduğunu ifade ederek, sorunun çözüme kavuşması için her türlü girişimleri yaptıklarını, ilgili ve yetkililerden yardım talebinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473